CS:GO

Natu och NiP går skilda vägar: ”Han har inte gjort oss besvikna”

av Simon Engstrand

Natu

Efter att Ninjas in Pyjamas slogs ut i kvartsfinalen av ESL One Cologne har ett moln av rykten präglat organisationen.
Nu besvarar ryktena utav organisationen och i samma veva står det klart att coachen Joona ”Natu” Leppänen får lämna laget.
– Han har inte gjort oss besvikna på något sätt, skriver NiP i ett pressmeddelande.

För de flesta var en finalvinst från Ninjas in Pyjamas inte väntat på major-turneringen ESL One Cologne. Experten Duncan ”Thorin” Shields lovade till och med att han skulle raka skallen ifall de vann. Ninjorna slogs ut i kvartsfinalen mot Virtus.Pro och strax efteråt startades en omfattade ryktesspridning kring lagets framtid.

Bland annat menade den finska CS:GO-profilen Toni ”lurppis” Kovanen att spelarnas kontrakt med organisationen skulle gå ut inom en vecka. Andra menade att ett nytt svensk superlag var på väg att bildas. Efter allt detta har nu organisationen valt att själva besvara påståendena.
”Alla fem har kontrakt som går ut samma datum, den 31 december 2015, och kontrakten kommer börja omförhandlas den 1 oktober. Det finns inget som hindrar oss från att omförhandla innan dess, men kontrakten gäller fortfarande till samma datum”, skriver NiP i ett pressmeddelande och fortsätter:
”Det betyder inte att förändringar är omöjliga, men osannolika före årets slut”

I samma veva avslöjar även organisationen att coachen som rekryterades tidigare under året, Joona ”Natu” Leppänen, inte längre kommer vara en del utav laget.
”Han har inte gjort oss besvikna på något sätt. Joona har massvis med jobb som kommentator runt om i världen. Vi kommer njuta av att se honom i rutan framöver och uppskattar verkligen hans djupa kunskap och skicklighet i spelet som i alla älskar, CS:GO”.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport