CS:GO

Natu om problemen i NiP: ”Laget behöver desperat några stora vinster”

av Simon Engstrand

Natu

Joona ”Natu” Leppänen lämnade sitt jobb som coach i Ninjas in Pyjamas, men förutom att organisationen berättade att de ”inte vad besvikna på honom” så kvarstod många frågetecken.
Nu har finska profilen själv gått ut på facebook och berättat sin version om problemen i laget.
”Spelare som vunnit allt och slagit många rekord har visat sig vara i en skakig period när det kommer till självförtroende”, skriver Natu.

På fredagen stod det klart att Joona ”Natu” Leppänen lämnat sitt jobb som coach i Ninjas in Pyjamas. Förutom organisationens konstaterande att de ”inte var besvikna på honom” så har väldigt lite information framkommit. Tidigare under måndagen gick dock Natu ut med ett eget uttalande på facebook där han berättar sin bild om vad som gått fel i storlaget.
”Vad jag kan säga är att det finns många psykologiskt utmanande problem. Spelare som vunnit allt och slagit många rekord har visat sig vara i en skakig period när det kommer till självförtroende. Inget man skulle vänta sig när det handlar om att jobba med NiP”, skriver han.

”Vi hade en plan att spela mer strategiskt”

Vidare berättar Natu om ett av hans egna misstag: Att de fortsatte tävla istället för att ta paus.
Han menar att den massiva mängden turneringar och ligor som laget deltagit i gjort att Christopher ”Get_Right” Alesund, Patrik ”f0rest” Lindgren, Aleksi ”Allu” Jalli, Richard ”Xizt” Landstöm och Adam ”Friberg” Friberg inte kunnat fokusera på träna lika mycket som hade behövts.
”Vi hade en plan att spela mer strategiskt och nå toppen under sommaren. Men eftersom vi konstant tävlade online hade vi aldrig någon möjlighet att bara sitta ner och nöta kartor. Det skapades en frustration samtidigt som våra online matcher inte gick som tänkt. Spelarna blev aldrig bekväma med det nya sättet att spela”.

”Vi kollapsade mentalt”

Natu blev coach för Ninjas in Pyjamas i April, men stjärnlagets dåliga resultat fortsatte rulla in. Inför major-turneringen ESL One i Köln verkade det dock som förändringens vind hade blåst in, då många av motståndarna underströk ninjornas starka form under träningarna. Väl på plats blev dock majorn en riktigt besvikelse och svenska storlaget slogs till sist ut i kvartsfinalen mot Virtus.Pro.
”Det finns bara ett sätt att förklara vad som hände: Vi kollapsade mentalt i situationer med hög press”, skriver Natu och fortsätter:
”Vad det här laget desperat behöver är några stora vinster för att ta sig över tröskeln och kunna känna sig bekväma och avslappnade i sådana situationer”

Hela uttalandet finns att läsa på Natus facebook-sida.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport