CS:GO

Na’Vi StarSeries XIII-mästare: ”En absolut galen match”

av Tobias Lundgren
navi
Na’Vi firar efter segern. Foto: HLTV.org

Ukrainska Na’Vi har länge varit ett av världens bästa lag, men har ofta hamnat i skymundan när det gäller stora titlar.
Men nu verkar laget ha tagit klivet ur skuggan, då de efter en tids fina resultat på LAN äntligen fick ännu en seger att visa upp efter segern mot EnVyUs i StarSeries. En match som nu hyllas av communityn som en av de bästa finalerna någonsin.
– En absolut galen match, riktigt bra reklam för CS:GO, skriver användaren Problemen på Reddit.

Efter andraplatsen under DreamHack Summer den gångna helgen har ukrainska topplaget Natus Vincere nu följt upp med en tung vinst i StarSeries XIII mot regerande mästarna EnVyUs. Matchen inleddes på Cobblestone där EnVyUs ledde med 9-6 i halvtid, men Na’Vi kunde säkra kartan med 16-14 efter att ha vunnit pistolrundan även på T-sidan.

Plockade fyra motståndare ensam

På Dust2 hämnades sedan EnVyUs och tog en rejäl 13-2-ledning i halvtid innan det var Na’Vi:s tur att försvara. Men fransmännen ville inte släppa ledningen och trots ett desperat försök av det ukrainska laget kunde EnVyUs vinna kartan med 16-10. På Overpass tog sedan Na’VI en ledning med 11-4 som T och när Ioann ”Edward” Sukhariev plockade fyra motståndare ensam på den följande pistolrundan var matchen så gott som vunnen. EnVyUs fick inte en enda runda till och därmed var det matchpoäng för Na’Vi.

Shox stod för sinnessjuk runda

På Inferno upprepade historien sig då ett lag även den här kartan fick en rejäl ledning. Nu var det EnVyUs som med stadigt försvar gick upp till försprång med 9-0 innan de bjöd in Na’Vi till matchen. Halvan slutade 10-5 och nu började galenskaperna på riktigt. Lagen började byta force buy-rundor med varandra och de kulminerade när Richard ”shox” Papillon ensam och nära döden lyckades ta tre Na’Vi-spelare på egen hand. När EnVyUs vid det läget hade 12-8 såg det ut att gå till en femte karta, men det ukrainska laget lyckades kvittera och matchen gick sedan till övertid. Där krävdes det tre omgångar för att skilja lagen åt och samtidigt som Na’Vi firade segern firade fansen matchen de just fått se.
– En absolut galen match, riktigt bra reklam för CS:GO. Den hade allt: mindgames, clutchar, comebacks och trippel övertid, skriver användaren Problemen på Reddit.
– Jag har inte sett CS på ett tag, det här var en jävligt bra match att komma tillbaka till, skriver oAta.

”Den här matchen var fantastisk”

Experten och RoomOnFire-profilen Anders Blume som castade matchen var även han imponerad över de båda lagens insats i mötet.
”Den här finalen… tack alla som tittade, den här matchen var fantastisk”, skriver han på Twitter.
Na’Vi är genom segern 22 000 dollar rikare och cementerar även sin plats som en riktig utmanare till en majortitel senare i sommar.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport