CS:GO

”Kommer bli en hård match om vilka som tog rätt beslut”

av Tobias Lundgren

Efter kaoset på den franska CS:GO-scenen då Titan kastade om totalt i laguppställningen har röken nu lagt sig på den franska scenen.
Och när två av de nybildade lagen nu möts i första gruppspelsmatchen på DreamHack Stockholm står mer än en bra start i turneringen på spel.
– Det kommer bli en hård match om vilka som tog rätt beslut, säger LDLC-stjärnan Nathan ”NBK” Schmitt.

Beskedet att Titan sparkade Nathan ”NBK” Schmitt, Adil ”ScreaM” Benrlitom och Edouard ”SmithZz” Dubourdeaux för att istället rekrytera LDLC-trion Dan ”apEX” Madesclair, Hovik ”KQLY” Tovmassian och Mathieu ”Maniac” Quiquerez slog ned som en bomb på CS:GO-scenen.
Och sedan dess har den stora frågan varit vilket av lagen som egentligen gick vinnande ur historien.

När DreamHack Stockholm drar igång i morgon kommer så Titan och LDLC att ställas mot varandra direkt i första matchen i Grupp A, och för Nathan ”NBK” Schmitt som valde att lämna det förstnämnda laget då de ville sparka vännerna ScreaM och SmithZz kommer matchen betyda extra mycket.
– Det kommer bli en hård match om vilka som tog rätt beslut. Vi vill båda två bevisa att vi är det bästa laget, säger han dagen innan turneringen.

”För tidigt att jämföra lagen”

Men enligt honom är det fortfarande för tidigt att avgöra vilket av de franska lagen som kommer stå högst i näringskedjan i framtiden.
– Båda lagen är helt nya så det är fortfarande för tidigt att jämföra. Jag ser inte ens fram emot matchen mot Titan eftersom lagen båda är nya och fortfarande kan förändras. Men jag är nyfiken på resultaten och hur lagen ser ut inför kommande turneringar.

I en artikel på Vakarm.net berättar Titan vad som hände när laget splittrades. Håller du med om deras syn på historien?

– Kronologin är rätt, ja. Min manager ringde upp och förklarade vad de ville göra och hur det skulle gå för laget. Jag visste redan vad jag ville göra och hade en bild av hur jag skulle bygga ett nytt lag. Allt gick i princip precis som jag ville, så jag är nöjd med mitt beslut och ångrar ingenting. Nu kommer det handla om vilka som blir vinnare i det långa loppet, det är huvudfokus.

”Hela laget kan komma med åsikter”

När nya LDLC just hade bildats tog NBK på sig rollen som in game leader, men insåg snabbt att det inte var något han var ämnad för.
– Det ändrades jäkligt snabbt. Trots att vi är ett nytt lag som ser långt in i framtiden måste vi ändå vara effektiva så snabbt som möjligt eftersom turneringar och kval närmar sig snabbt. Jag upptäckte att min erfarenhet som in game leader saknades och jag hade idéer men kunde inte förklara dem för laget. Så nu är Shox ledaren, eftersom vår spelstil är ganska öppen och hela laget kan komma med åsikter.
– Vi bytte ledare dagen innan vi mötte NiP och den matchen vann vi med 2-0. Vi har grunderna och idéerna, nu behöver vi bara få till vårt team play och spela ihop oss. Då kommer vi visa upp bra resultat mer konsekvent.

Flera lag har börjat använda sig av coacher. Är det något ni övervägt?

– Att ha en coach är användbart om du är ett etablerat lag. Som nytt lag behöver du hitta positioner som du känner dig bekväm med. Alla måste komma på vad de vill göra. Vi har redan bytt positioner fem eller sex gånger innan alla var nöjda. Men i det långa loppet hjälper det med en coach, så jag tror att de flesta kommer ha en så småningom, eftersom det är så viktigt med en åsikt utifrån.

”Vi kan åstadkomma stora saker”

Inför DreamHack Stockholm har LDLC blandat riktigt bra resultat med mediokra sådana. En aspekt i spelet de kämpat med är pistolrundorna, där de fortfarande inte hittat ett vinnande recept.
– De är hela grunden i spelet och vi har förlorat många pistolrundor och anti ecos. Som lag får du problem om du inte vinner dem, så vi har pratat mycket om det. Trots att vi förlorade båda pistolrundorna när vi spelade mot Epsilon och Titan var matcherna ruskigt jämna, så om vi kan bygga på den grunden kan vi åstadkomma stora saker.

Vad skulle du vara nöjd med resultatmässigt i Stockholm?

– Det kommer bli en tuff turnering för oss, men på kartorna vi förberett känner jag mig självsäker. Det enda jag skulle vara glad över är en seger. Det skulle visa att vi har potential trots att vi inte är redo egentligen. Men realistiskt sett skulle jag vara nöjd med att komma ur gruppen. Jag har höga förväntningar, men det kommer bli svårt med de förberedelserna vi haft.

Läs allt om DreamHack Stockholms CS:GO-turnering på officiella sajten.

Aftonbladet Esport sänder exklusiv svensk stream från turneringen i morgon, läs mer här.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport