CS:GO

NBK om Fnatics boost: ”Hade varit jobbigt om det hade fått passera”

av Tobias Lundgren

Under DreamHack Winter blev en av de mest uppmärksammade händelserna då svenska Fnatic under semifinalen använde sig av en boost som senare avslöjades vara olaglig.
I första avsnittet av Aftonbladet Esports nya intervjuserie ”AFK with…” berättar Nathan ”NBK” Schmitt nu om känslorna efter vad hans lag gick igenom.
– Vi hade känt oss lurade om det hade fått passera, det hade varit jobbigt, säger han.

Fnatic låg under stort under kvartsfinalen mot LDLC under DreamHack Winter 2014. CS:GO-turneringen där 100 000 dollar låg i förstaprispotten såg ut att rinna dem ur händerna, men då plockade de fram hemliga vapnet.
Men knepet som Olof ”Olofmeister” Kajbjer och hans lagkamrater använde sig av visade sig vara emot reglerna och skandalen var ett faktum. I första avsnittet av ”AFK with…”, vår nya intervjuserie, berättar Nathan ”NBK” Schmitt som utsattes för boosten om känslorna efteråt.
– Det var hemskt, vi förstod inte varför vi dog. Vi tog en timeout för att försöka förstå och försökte några grovhuggna lösningar men inget hjälpte.

”Bra för sportsligheten att det blev så här”

Efteråt när de upptäckte vad som hade skett inleddes en kamp för att skipa rättvisa och få DreamHack att bestämma att kartan skulle spelas om.
– Vi försökte få dem att utöva reglerna efter situationen, i communityn var det 90 procent mot tio procent och det visades under den kvällen. Men det är bra för sportsligheten och esporten att det blev så här, det var uppenbart en bugg i spelet och vi hade känt oss lurade om det hade fått passera, det hade varit jobbigt, säger han.

Se NBK prata om situationen här ovanför.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport