CS:GO
English version

NBK: ”Vi har lagt våra svårigheter bakom oss”

av Björn Ehrnberg
nbk

Intel Extreme Masters på Gamescom drog igång med raketfart.
Turneringens två bästa lag möttes på Cobblestone och slutligen stod ett nygammalt franskt lag som segrare.
– Vi hade en vecka med förhandlingar och därefter har vi tränat stenhårt i två veckor utan ett break, säger Nathan ”NBK” Schmitt till Aftonbladet Esport efter att ha avslutat första dagen utan en förlust.

Lite drygt två veckor återstår innan årets största turnering drar igång. 16 av världens bästa lag kommer att samlas i Köln för att göra upp i årets andra major.

Men redan den här veckan har lag från hela världen flugit till den tyska staden för att göra upp i Intel Extreme Masters som går av stapeln på Gamescom. ESL One, majorturneringen som spelas nästa vecka, avgjordes under samma gamingmässa ifjol – men CS:GO har vuxit ur den lilla arenan som då fanns och kommer nu alltså mer eller mindre få en hel vecka dedikerad till sig själv.

Nu är det sex lag som spelar i ett något annorlunda turneringsformat som gör upp om närmare 700 000 kronor. Formatet är uppbyggt kring att det vinnande laget ur varje match bestämmer vilka två lag som ska spela nästa. Varje lag i turneringen har fyra liv från början, och efter en förlust förlorar man ett liv. Det lag som vinner är det lag som ”överlever” turneringen.
– Vi kom hit för att förbereda oss för majorn som är här snart.  Dan ”apex” Madesclaire and Kenny ”kennyS” Schrub är båda två väldigt aktiva personer och vi ville testa hur det skulle fungera under mer pressade situationer. Så vi ser det här eventet som ett test och ett tillfälle för oss att se vad vi kan förbättra, säger Nathan ”NBK” Schmitt till Aftonbladet Esport.

Ingen i CS:GO-communityt kan ha missat att Team EnvyUs nyligen genomgick en större rockad i laget.  Richard ”shox” Papillon and Edouard ”SmithZz” Dubroudeaux fick ge plats för nämnda kennyS och apex.
– Vi har två väldigt olika bakgrunder, berättar NBK och fortsätter:
– De senaste åren har vi jobbat under helt olika typer av ledarskap. Den svåraste detaljen vi måste jobba med nu är att få alla att falla in under samma koncept och att alla ser på ledarskapsrollen på samma sätt. Samtidigt jobbar vi med att allt det här ska gå automatiskt, att vi ska prata bra och att kommunikationen ska fungera smärtfritt.

”Stora problem”

I en vlog publicerad kort efter att Team EnvyUs plockat upp spelarna från Titan berättade NBK hur den nya hierarkin kommer att se ut i det franksa laget. Vincent ”Happy” Cervoni kommer vara ingame leader och ha ansvar för de taktiska detaljerna. Apex kommer samtidigt att ta kontroll över den bombsite han håller under CT-rundor och där leda sina spelare och även bestämma förplanerade taktiska drag. I korta drag kommer det landa på Fabien ”kioShiMa” Fiey, kennyS och NBK att sätta skotten.
– I vårt gamla lag hade vi stora problem med ledarskapet, men i det här laget – så fort alla faller in i sina roller – kommer vi att bli riktigt starka. Jag tror att det här laget är perfekt om man ser på alla rollerna. Och nu handlar det bara om att vi alla drar åt samma håll.

När det gamla Team EnvyUs såg sina sista dagar kunde världen ofta se en femma med sura miner, få skratt och en uppenbar bristande lagkänsla. Under onsdagens första matcher för nya Team EnvyUs fick åskådarna i stället bli vittnen till asgarv och leenden, något som inte förvånar NBK.
– Det är alltid så i början med en ny lineup. Alla är glada och saker flyter på som de ska. Det tuffa testet kommer om några månader när vi måste fortsätta kämpa för att utvecklas, fortsätta försöka förbättra oss. Det är då det blir svårt. Men jag har inga som helst tvivel om att det här laget kommer att bli bra väldigt fort.

Du och Kenny har uppenbarligen spelat ihop tidigare, men då blev du mer eller mindre sparkad från Titan. Hur fungerar saker och ting mellan er två nu?
– Vi hade enorma problem i slutet av den eran. Men det enda som spelar roll nu är laget. Som jag sa, jag tror stenhårt på den här femman om vi bara fortsätter att träna.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport