CS:GO
English version

Ninjas-bossen om TSM-lönerna: ”Det här kan skapa kaos”

av Björn Ehrnberg
nip

Det som tidigare var Team Dignitas har gått över till Team SoloMid och i sin nya organisation ska danskarna bli de bäst betalda på CS:GO-scenen. Något som förbryllar Ninjas in Pyjamas vd.
– Jag vet inte om det här är helt sant, säger Per Lilliefelth till Aftonbladet Esport.

Det danska CS:GO-laget Team Dignitas plockade hem en bronsmedalj från MLG X-Games som gick av stapeln i Aspen. Kort efter att matchen om tredjepris var färdigspelad dök det upp uppgifter om att danskarna lämnar Team Dignitas och i framtiden ska spela under Team SoloMid-flagga.

”Tycker det är lite kortsiktigt”

På onsdagen rapporterades det att det nya laget skulle bli bäst betalda i hela CS:GO-scenen. Spelarna ska enligt uppgifter få dela på 100 procent av inspelade slantar samt stickers-pengar från major-turneringarna. Dessutom får de en grundlön på drygt 24 500 kronor.
– Jag tycker det är väldigt märklig kommunikation från deras sida, och jag vet inte om det är helt sant heller, säger Ninjas in Pyjamas vd, Per Lilliefelth, till Aftonbladet Esport och fortsätter:
– Det är lite kortsiktigt. Det här är unga killar och jag vet inte om de är mogna nog att betala in skatt och liknande.

Hur stor del av prissumman får spelarna i NiP?
– Våra killar får 90 procent av prispengarna. Och de har redan en bättre grundlön än vad spelarna i Team SoloMid kommer att få.

”Kan skapa lite kaos”

Per Lilliefelth berättar att det här kan få stora konsekvenser för CS:GO-scenen. Han nämner bland annat att spelarna i Cloud9 tjänar långt under vad killarna i Team SoloMid kommer dra in. Samtidigt betonar han vikten av att NiP som organisation betalar pension och skatt åt spelarna.
– Det här kan skapa kaos, kan man lugnt sagt säga. Något jag tror man aldrig skulle se i de nordiska lagen. Vi använder som argument när vi ska värva spelare att vi betalar ut allt på utsatt tid och att vi betalar pensionspengar till spelarna.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport