CS:GO

Ninjas in Pyjamas föll med Delpan som inhoppare

av Tobias Lundgren
delpan1

Efter veckans största CS:GO-nyhet, att Ninjas in Pyjamas letar ersättare för nyförvärvet Maikelele, var det ikväll dags för den första inhopparen att göra debut i topplaget.
Och trots att Marcus ”Delpan” Larsson startade skakigt spelade han upp sig och bjöd på en del fina insatser i matcherna mot Hellraisers och EnVyUs.

Ninjas in Pyjamas gick i fredags ut med att de kommer leta en ersättare till nyvärvade Mikail ”Maikelele” Bill och under söndagen stod det klart att första inhopparen på AWP-platsen blev Marcus ”Delpan” Larsson. Den före detta SK Gaming-stjärnan fick dock en tung inledning då han och Ninjas in Pyjamas blev överkörda av Hellraisers på Dust2, och Delpan såg stundvis ut att ha nerverna på utsidan av kroppen.

Skakade av sig ringrosten

Men både han och laget spelade upp sig och lyckades till slut vinna både Cache och Inferno för att säkra första matchen i andra fasen av StarSeries. Efter Hellraisers väntade dock EnVyUs, kanske det bästa laget i världen just nu. Då visade Delpan att den inledande ringrosten var borta, då han stod för flera clutchar i matcherna som gick över Dust2 och Mirage.

Stark insats på Mirage av Delpan

Någon dunderdebut blev det dock inte då EnVyUs lyckades vinna båda kartorna. Först Dust2 med 16-12 och sedan Mirage efter en dubbel övertid som Ninjas in Pyjamas länge såg ut att kunna vinna, men fransmännen till slut stängde med 22-20. För Delpan blev åtminstone den sistnämda kartan en insats att minnas då han i slutet av ordinarie rundor var den enda i NiP med positiva stats.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport