CS:GO

LDLC X-Games-mästare – NiP föll på Cobblestone

av Björn Ehrnberg
niptorsk

Ninjas in Pyjamas föll mot sina franska rivaler i finalen MLG X-Games. Efter en oerhört spännande final var det fransmännen i LDLC som drog det längsta stråt i en match vi inte kommer glömma i det närmaste taget.
– Vi kommer att vara bäst 2015, garanterat, säger lagets manager, Emil ”HeatoN” Christensen.

Finalen av MLG X-Games inleddes på Dust2, en karta som det svenska storlaget Ninjas in Pyjamas valt. LDLC valde å sin sida att börja som terrorister på den klassiska kartan och när röken lagt sig efter den första drabbningen var det fransmännen som gått segrande ur striden.
– Det är en av fransmännens bästa kartor, så att NiP valde den är något jag inte riktigt kan förstå, säger experten Daniel ‘DDK’ Kapadia i sändningen.

LDLC:s kartval föll på Inferno, en karta som det svenska laget vann under finalen av Dreamhack Winter. Och så blev även fallet i den sista matchen av MLG X-Games-turneringen i Aspen. Med kniven på strupen och hela turneringen på spel lyckades bland annat Christopher ”GeT_RiGhT” Alesund med en 1-mot-3-clutch och slutligen gick kartan till övertid, en övertid som NiP vann enkelt.
– Nu har NiP vunnit över LDLC två gånger på Inferno vilket borde innebära att svenskarna kan vara ett av världens bästa lag på på den kartan, säger DDK.

”Vi gjorde vad vi kunde”

När det väl skulle avgöras hade lotten fallit på Cobblestone, en karta som båda lagen gör det dem kan för att undvika att spela i vanliga fall. NiP förlorade båda pistolrundorna och kunde inte stå emot fransmännens individuella skicklighet. Trots att det stora svenska laget gick till halvtid med 10-5 förlorade de sedan samtliga rundor på terrorist-sidan.
– Vi hade förväntat oss att de skulle välja antingen Cache eller Mirage, men de valde att köra på Inferno som vi vann. Vi gjorde vad vi kunde, men de vann helt enkelt, säger lagets ingame-leader Richard ”Xizt” Landström efter förlusten. Nathan ”NBK” Schmitt.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport