CS:GO
English version

NiP-ledaren om tunga året: ”Vi är väldigt besvikna”

av Simon Engstrand

Ninjas in Pyjamas brukade inte bara spela i toppen – de utgjorde toppen.
Men över tid har de gått från att dominera allt motstånd till att vara några få rundor från att hamna sist i en major.
– Det är klart vi är väldigt besvikna över 2015 och hoppas vi kan avsluta starkt, säger in-game ledaren Richard ”Xizt” Landström.

När svenska Ninjas in Pyjamas storspelade mellan 2012 och 2014 var de länge ensamma högst upp i näringskedjan. Sakta men säkert började dock allt fler lag komma i kapp och till slut blev tronen övertagen. Länge lyckades ninjorna ändå hålla sig kvar i toppen, men på senare tid har resultaten sjunkit djupare och djupare.
– Det är väl ingen hemlighet att vårt senaste år varit jättedåligt. Vi är väldigt besvikna, vi kom tvåa i typ fem turneringar och om vi hade lyckats vinna en av dem hade vi kanske fått lite mer självförtroende och byggt på, men det är klart vi är väldigt besvikna över 2015 och hoppas vi kan avsluta starkt här på majorn, säger NiP:s taktiske ledare, Richard ”Xizt” Landström, till Aftonbladet Esport.

Rivalmöte i slutspel

På major-turneringen Dreamhack Cluj-Napoca inledde ninjorna med förlust mot Titan. Senare lyckades de vinna mot Team Liquid för att hålla sig kvar i turneringen.

Det som slutligen stod i ninjornas väg i gruppspelet var en avgörande revanschmatch mot Titan.
Tack vare en dominant insats mot fransmännen lyckades Ninjas in Pyjamas säkra plats till slutspelet.

Där ställs de mot danska rivalerna Team Solomid. På senare tid har NiP varit ett utav få topplag som faktiskt lyckats slå danskarna. Chansen finns alltså att ninjorna kan slå ut ett utav världens just nu starkaste lag – som dessutom varit högt tippade att vinna hela turneringen.

”Vi trodde väl det skulle vara lättare”

Fallet för NiP började under 2014. Mot slutet av året tappade laget en original-ninja, Robin ”Fifflaren” Johansson. Jakten efter en ersättare drog igång och många hade höga förhoppningar när Mikail ”Maikelele” Bill tog på sig NiP-tröjan. Hans visit i laget blev dock kortvarig.
– Vi trodde väl att det skulle vara lättare att hitta någon och att verkligen integrera i laget, men det har varit svårare än vi trodde. Det kan ju bero på att vi andra fyra spelare lirat ihop så länge, men nu är det inga problem med Aleksi ”allu” Jalli för han passar i laget.
– Jag vet inte om det var fel beslut att Fifflaren lämnade eller om det var positivt för laget, det är svårt att säga. Första eventet med Maikelele så kom vi ju till final på Dreamhack och var i princip en runda från att vinna hela majorn. Hade vi vunnit där så kanske det hade känts bättre. Vi har ju haft bra resultat, men inte kunnat få den där vinsten.

Vad skulle du säga att höjdpunkten varit med NiP?
– Höjdpunkten började väl med att vi vann allt i starten: Dreamhack, ESWC, turneringar i USA. 87-0 liksom (Ninjas in Pyjamas vann 87 raka matcher på LAN utan en enda förlust). Men den absolut största höjdpunkten var ju när vi vann ESL Cologne, majorn.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport