CS:GO

NiP slår ut danska rivalerna: ”Vi har bara kul”

av Simon Engstrand
Get_Right på Dreamhack Cluj. Foto: Adela Sznajder / Dreamhack
Get_Right på Dreamhack Cluj. Foto: Adela Sznajder / Dreamhack

Med en gnutta magi kan man uppenbarligen gå långt – något som svensk/finska Ninjas in Pyjamas visade i kvartsfinalen på Dreamhack Cluj.
I ödesmatchen mot favorittippade Team Solomid levererade de en otrolig fajt och slog ut danska rivalerna med 2-0 i kartor.
– Det är bara några få turneringar kvar på året och vi vill avsluta starkt, sa Christopher ”GeT_RiGhT” Alesund efter vinsten”

Ninjas in Pyjamas äntrade major-turneringen Dreamhack Cluj som mer eller mindre uträknade att knipa en placering utav den traditionella NiP-standarden. Men efter en dominant uppvisning mot Titan tog de sig vidare till slutspel.

Där ställdes det svensk/finska laget i en klassisk sammandrabbning mot rivalerna i Team Solomid. TSM hade – till skillnad från Adam ”friberg” Friberg och hans ninjakollegor – tippats vara ett utav lagen med mest potential att vinna hela turneringen. Men när svensk/danska bataljen drog igång tog den klassiska NiP-magin över.

På första kartan Train överrumplade de pyjamas-klädda spelarna det röd/vita motståndet med ett styrkebesked på 16-10. Det viktiga mötet gick vidare till Dust2, den karta som ninjorna dagen innan hade spöat Titan på.

Det såg först ut som svenskarna med sin finska vän skulle dominera Team Solomid lika hårt som mot Titan. När matchpoängen närmade sig började dock TSM komma tillbaka. Men i slutändan visade sig ninjorna allt för starka och den överraskande vinsten spikades med ett 16-8 resultat.
– Vi har bara kul. Det är inget speciellt som pågår. Vi förbereder oss mentalt och vet vad vi ska göra. Alla känner till vår historia, att vi inte fått de resultat vi velat, sa Christopher ”Get_Right” Alesund efter vinsten och fortsatte:
– Det är bara några få turneringar kvar på året och vi vill avsluta starkt.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport