CS:GO

NiP utslagna från jätteligan – världsstjärnorna till final

av Simon Engstrand
get_right

Det blev semifinal och inte mer för Ninjas in Pyjamas i ESL Pro Leauge.
Efter tungt nederlag mot Luminosity Gaming är det i stället brasilianska världsstjärnorna som tar ett kliv närmare guldet.

Även om de flesta fans på senare tid blivit medvetna om en nytänd NiP-magi så är det ändå Luminosity Gaming som tagit hem flest stora titlar. I semifinalen på ESL Pro League drabbade de båda giganterna samman i kampen om en finalplats.

Det blev ett oerhört tungt nederlag för svenska världsstjärnorna på inledande kartan Overpass. Lincoln ”fnx” Lau och Fernando ”fer” Alvarenga ledde sina mannar till vinst i pistolrundan och därefter 6 raka poäng. Ninjorna tog paus och plockade följande runda, men Luminosity var på tok för heta och låste ner kartan med övertygande 16-4.

När matchen gick vidare till svenskarnas kartval Dust2 blev det andra bullar. NiP tog enormt stark ledning och avslutade första halvan som poliser med 10-5. Richard ”Xizt” Landström tog tag med hårdhandskarna i pistolrundan efter sidbyte:

De blå/gula insatserna räckte långt nog för att säkra poängen på Dust2, och matchen gick vidare till avgörande bataljen på Cobblestone. Luminosity Gaming var genom hela första halvan det starkare laget, även om ninjorna inte var allt för långt bakom.

Men när den sista och viktigaste halvan drog i gång var de brasilianska världsstjärnorna bättre, och till sist blev de svenska stjärnorna utslagna från stora tävlingen med 1-2 i kartor.

NiP - Luminosity

Overpass: 4-16
Dust2: 16-8
Cobblestone: 10-16

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport