CS:GO

NiP vinner ödesmatchen – Malmö Arena väntar

av Simon Engstrand
Nipiadijsadosa

Inför tusentals hemmafans kommer Ninjas in Pyjamas tävla på scen i Malmö Arena.
Detta efter att de blå/gula hjältarna säkrat gigantisk vinst mot Astralis på Dreamhack Masters.
– Vi måste fortsätta kämpa, sa Adam ”Friberg” Friberg efter segern.

Efter den massiva besvikelsen på MLG Columbus – där Jacob ”pyth” Mourujärvi inte fick spela – samt den inledande förlusten på Dreamhack Malmö mot Team Dignitas, trillar nu framgångarna in en efter en för de blå/gula kämparna.

Den första svenskglädjen blev när GODSENT besegrade Counter Logic Gaming med och säkrade en plats till slutspelet. Direkt efter var det dags för Ninjas in Pyjamas att spela ödesmatch mot danska rivalerna i Astralis.

En brakinsats från Nicolai ”device” Reedtz och gänget såg pistolrundan gå i danskarnas händer på första kartan Cache. Men pyth och Adam ”Friberg” Friberg kontrade direkt och vände matchen till ninjornas fördel. Därefter fortsatte poängen trilla in och med en gigantisk ledning på 11-4 hoppade svenskarna över till polissidan. Processen gjordes kort och slutresultatet landade på 16-5.

Patrik ”f0rest” Lindberg tog mötet till matchpoäng med en vacker clutch.

Matchen fortsatte på Inferno. Återigen var det Finn ”Karrigan” Andersen och hans mannar som plockade på sig de inledande rundorna. Men denna gång kunde de terrorist-klädda ninjorna inte återhämta sig, utan i stället vann danskarna första halvan med 10-5.

NiP tog hem följande pistolrunda och fortsatte låsa ned poäng. Snart var dock Astralis – mest av alla Peter ”Dupreeh” Rothmann – tillbaka i högform och pressade de svenska mannarna bakåt. Till sist vann de också kartan och kvitterade till 1-1.

Den avgörande bataljen gick av stapeln på Train. Richard ”Xizt” Landström verkade revanschsugen och tog tag med hårdhandskarna redan i knivrundan – med Matthew ”Sadokist” Trivetts rappa stämma bakom.

Svenskarna vann pistolrundan med dunder och brak – och fortsatte att öka sin ledning. Men efter att ninjorna verkade ha tagit grepp om kartan kom Astralis tillbaka och körde förbi i poäng.

Halvan slutade med 8-7 i dansk fördel – men efter sidbytet, då vände allt.
NiP behövde inte ens investera i vapen för att plocka hem rundor. Och som poliser var de bevisligen det starkare laget.

För till sist spikade de svenska hjältarna ner den oerhört viktiga matchen med 2-1 i kartor. Nu kommer de äntligen få tävla inför tusentals fans på hemmaplan i Malmö Arena.
– Vi måste fortsätta kämpa, sa Friberg med normalhög volym i rösten – till skillnad från göteborgarens vrål under matchen.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport