CS:GO

NiP vinner Starseries: ”Det är en revansch för oss”

av Tobias Lundgren
nip

Ninjas in Pyjamas är Starseries-mästare efter en imponerande finalsvit mot Gamers 2.
Och för laget som tidigare i år förlorade legendstatusen i majorsammanhang var segern ett viktigt styrkebesked.
– Vi är jätteglada att vinna det här, för att vi förlorade vår majorplats. Det är en liten revansch för oss på ett sätt, säger Christopher ”GeT_RiGhT” Alesund efter vinsten.

Svensklaget Ninjas in Pyjamas kom till Ukraina med en inhoppare i bagaget. Mikail ”Maikelele” Bill fick agera femtelänk när Jacob ”pyth” Mourujärvi återhämtade sig efter en skada och den nygamle NiP-spelaren gjorde ingen besviken.
Under hela turneringen bjöd han på en rad highlights, så även i finalserien mot dittills obesegrade Gamers2.
Men trots att mycket av fokuset legat på inhopparen och hans fina insatser var Ninjas in Pyjamas seger främst en laginsats. Samtliga spelare bidrog till att detronisera de franska motståndarna och när krutröken lagt sig var det veteranerna Adam ”friberg” Friberg och Patrik ”f0rest” Lindberg som visade upp den bästa statistiken över matchserien.

F0rest ledde sitt lag på Overpass

NiP inledde finalen med att krossa G2 på Cache. Efter hela 12-3 i halvtid kunde svenskarna styra i mål med 16-7 utan att förta sig. På Overpass blev det en helt annan historia. NiP ledde med 9-6 vid sidbyte och hade tre rundor att sätta matchpoängen men Gamers2 lyckades klamra sig fast och ta matchen till övertid. Där blev första omgången helt jämn, 3-3, men under andra övertiden kunde NiP dominera och vinna med hela 4-0. Lindberg visade upp sjuka stats där han vann hela tretton av femton dueller, vilket gav hans lag en klar fördel under övertiden.

Kan inkassera 130 000 dollar

Efter att ha visat upp en storform som påminde om gamla tiders NiP var det en nöjd GeT_RiGhT som intervjuades efter matchen.
– Vi vill vinna alla turneringar vi åker på och vi är jätteglada att vinna det här för att vi förlorade vår majorplats. Det är en liten revansch för oss på ett sätt, jag är glad, säger han.
Segern var NiP:s första sedan DreamHack Malmö i april och svenskarna kan nu inkassera 130 000 dollar och ett intyg på att de återigen är ett av världens absolut bästa CS:GO-lag.

NiP vs Gamers2

Cache 16-10 (13-2)
Overpass 22-18 (9-6, 6-9, 3-3, 4-0)

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport