CS:GO
English version

Norske stjärnan: Därför blev Maikelele kickad

av Simon Engstrand
Håvard "rain" Nygaard. Foto: Adela Sznajder, Dreamhack.
Håvard ”rain” Nygaard. Foto: Adela Sznajder, Dreamhack.

Svenske publikfavoriten Mikail ”Maikelele” Bill är stjärnan som nyligen tog avsked i FaZe Clan.
Nu berättar Håvard ”rain” Nygaard om händelserna som triggade spelarbytet.
– Vi pratade i laget och kom fram till att det var Maikel som behövde gå den här gången, säger norrmannen till Aftonbladet Esport.

Som bekant för Counter-Strike: Global Offensive-communityn var det svenske Mikail ”Maikelele” Bill som fick lämna FaZe Clan. Detta efter att truppen åkte ut på MLG Columbus redan i gruppspelet. Men spelarbytet som följde var långt ifrån det första i lagets historia.

Genom åren har många kommit och gått: Alexander ”SKYTTEN” Carlsson, Adil ”ScreaM” Benrlitom, Dennis ”dennis” Edman och nu Maikelele. Utöver det har coacherna också varit flera. Kvar från originalfemman är enbart portugisiske Ricardo ”fox” Pacheco och norrmannen Håvard ”rain” Nygaard.

Aftonbladet Esport fick tag på den norske stjärnan för ett kort samtal om den senaste tidens förändringar och om franske Fabien ”KioShima” Fiey som klivit in för att axla Maikeleles roll i laget. Eftersom femman bara haft en ynka dag på sig att träna beskriver Rain situationen som ”tuff”.
– Kioshima har aldrig spelat med ett engelskt lag förr, så det är lite annorlunda att lära sig engelska namnen på alla positioner i stället för franska, säger norrmannen.

Varför valde ni just honom?
– Vi behövde en riktig lagspelare, någon som verkligen vill vinna och göra allt för laget.

Var det något som Maikelele saknade då eller?
– Nej, men innan var det lite bråk i laget, lite dålig stämning, menar Rain.

Djupare än så vill han dock inte förklara. Däremot berättar han att det var senaste tidens dåliga resultat som gjorde att spelarbytet till sist blev ett faktum.
– Vi har slagits ut i gruppspelet på fyra raka turneringar, så vi behövde göra ändringar. Då pratade vi i laget och kom fram till att det var Maikel som behövde gå den här gången.

Motgångar i Malmö

Förutom den korta tiden som laget haft att träna med KioShima, har de också stött på andra motgångar på Dreamhack Masters i Malmö. Svenske coachen och in-game ledaren Robert ”RobbaN” Dahlström har nämligen varit helt frånvarande på evenemanget, då hans första barn beräknas möta världen vilken dag som helst, som Aftonbladet Esport avslöjade på tisdagen.
– Det är svårt utan RobbaN, det är han som styr allt in-game, säger Rain på ämnet och fortsätter:
– Han styr alla våra setups, hur vi spelar som CT och hur vi spelar T. Så utan honom har vi knappt någon plan, säger norrmannen till Aftonbladet Esport.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport