CS:GO

Ny finalförlust för NiP mot ärkerivalerna

av Björn Ehrnberg
nipstarladdern

Ninjas in Pyjamas åkte på en riktigt tung förlust i Starladder 12.
I finalen mot Team EnvyUs förlorade det svenska storlaget i två snabba kartor, men samtidigt var det en ödmjuk vinnare som hyllade sina motståndare.
– Idag var vi det bättre laget. Men NiP är ett lag fyllt av otroligt starka spelare, något de med råge visade när de vann över oss i ESL One i Katowice, säger Nathan ”NBK” Schmitt efter att ha plockat hem den tolfte säsongen av Starladder.

Ninjas in Pyjamas visade upp stark vilja när det svenska laget återvände till Starladder-arenan, efter att ha blivit demolerade av Team Envyus, och enkelt avfärdade Team SoloMid i semifinalen. Med gedigt T-spel och än starkare CT-sidor tog sig det svenska storlaget till final i den tolfte upplagan av Starladder.

I finalen väntade Team EnvyUs, som blev det första laget någonsin att hålla NiP till endast en runda när de kvalificerade sig till finalen. Och det franska laget gjorde processen kort även när titeln stod på spel.
– Framför allt Edouard ’SmithZz’ Dubourdeaux spelade otroligt bra med AWP:en på både Mirage och Inferno, något som ledde till att vi fick ett övertag på båda sidorna, säger Nathan ”NBK” Schmitt efter segern och fortsätter:
– Det känns väldigt bra och Kiev har blivit lite av vår stad.

Tredje finalförlusten

Ninjas in Pyjamas kom till spel med underläge 0-1, efter att laget tvingats vandra genom loser-bracket-systemet. Team EnyvUs inledde sedermera stark genom att plocka hem sex rundor som T på Inferno, för att sedan segla in skeppet och kartan i briljant ordning.

På Mirage fick det svenska laget aldrig riktigt igång sitt spel och föll många gånger tungt som terrorist trots att bomben var planterad och nya positioner tagits.

Finalförlusten var NiP:s andra på kort tid mot sina franska rivaler och den tredje för året.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport