CS:GO
English version

Olofmeister: ”Jag har aldrig varit rädd för någon, men jag är rädd för KennyS”

av Björn Ehrnberg

olofm

Det svenska storlaget Fnatic kliver in i ESL One i Katowice som en av de stora favoriterna.
Nu avslöjar Olof ”Olofmeister” Kjabjer att det finns en spelare i världen som trots allt sätter skräck i giganterna från Sverige.
– Jag har aldrig varit rädd för någon i CS:GO, men jag är rädd för KennyS, säger han till Aftonbladet Esport.

Fnatic kommer till spel i ESL One Katowice som CS:GO-världens senaste mästare. I en turnering på hemmaplan inför svensk publik på Inferno Online i Stockholm gick Olof ”Olofmeister” Kjabjer, Markus ”pronax” Wallsten, Jesper ”JW” WecksellFreddy ”KRiMZ” Johansson och Robin ”flusha” Rönnquist segrande ur Pantamera CS:GO Challenge.
– Vi hade ett break efter vår seger i ESEA på kanske en månader då vi inte spelade någonting med varandra. Det gick ju rätt bra i slutet av 2014 och vi tog lite för givet att det skulle fortsätta med den trenden vilket innebar att vi kanske inte pracca lika hårt som de andra lagen, säger Olofmeister till Aftonbladet Esport inför årets första major. Han fortsätter:
– När vi väl drog igång igen hade vi svårt med kommunikationen, som var väldigt ringrostig vilket innebar att vi gjorde många misstag och vi blev irriterade på varandra. Vi tappade ofta fokus. När vi först började spela i Pantamera hade vi fortfarande problem med den aspekten av vårt spel sen blev det bättre och bättre för varje match, men det känns fortfarande inte som att vi vann.

”Både positivt och negativt”

Det svenska storlaget har landat i Polen som en av turneringens största favoriter. Men senast det begav sig i en major blev det en omdiskuterad sorti för Fnatic efter den kontroversiella boosten på Overpass, något som Olofmeister nu hoppas kunna få revansch för.
– Det är klart att man vill ta sin revansch. Det är vad alla i laget vill. Vi vill bevisa att vi är duktiga. Men favoritskapet är ju både positivt och negativt eftersom en favorit aldrig vunnit en major, en trend vi förstås hoppas på att bryta.

Krimz nämnde i en intervju med HLTV att ni har något planerat inför turneringen?
– Jag vet inte riktigt vad han menade med det, men det är i alla fall ingen boost, haha. Jag tror inte att vi hade vågat göra det även om vi hade en. Men grejen är att alla har något nytt, det har samtliga inför alla majors. Att folk sedan sitter och tror att lagen gömmer hur mycket som helst, det stämmer inte – för du kommer inte ändra om ditt grundspel, säger Kajbjer och fortsätter:
– Ninjas in Pyjamas är eventuellt det lag som har ändrat på sitt grundspel efter att de fått in Aleksi ”allu” Jalli. Något som kan vara en fördel för dem eftersom ingen har mött NiP och man vet inte riktigt vet var man har dem. Dessutom valde NiP att inte pracca mot något av topplagen. De valde att göra så för att hålla det hemligt, men då vet de inte heller hur det kommer att fungera.

”Jag är rädd för KennyS”

Olofmeister lyfter ett varningens finger för finalmotståndarna i Pantamera – franska Titan – som han menar kan komma till spel med flest hemliga taktiska vapen i sin strategiska arsenal.
– Det är ett lag vi alltid har haft väldigt svårt för. Jag tror att dem sitter på mycket smådetaljer, som de kommer att visa upp här. När vi har praccat mot dem har vi sett en del saker som vi helt enkelt snott för att det har varit bra grejer. Men samtidigt avslöjar man aldrig allt i en pracc.

Hur jobbigt är det att möta Kenny ”KennyS” Schrub just nu?
– Jag kan säga så här. Även om jag aldrig var seriös i 1.6 spelade jag i gathers med de bästa spelarna i världen och jag var aldrig rädd för någon i 1.6. Jag har aldrig varit rädd för någon i CS:GO, men jag är rädd för KennyS. Det är den ende spelaren jag någonsin har varit rädd för. Man kan hamna i en duel mot honom där det inte spelar någon roll hur stort övertag du har, för du har alltid en tanke i bakhuvudet om att han kan sätta det sjukaste skottet, så man vågar liksom inte göra något. Möter man vem som helst annars då går man fram och vågar.
– Han är den bäste spelaren individuellt, ‘no doubt’. Samtidigt blir det lite konstigt. De spelar så mycket runt honom att de andra spelarna blir sämre eftersom de ibland måste köra P250 utan armor på vapenrundor för att Kenny ska ha råd med sin AWP omgången efter. Ett annat problem är att KennyS inte spelat jättebra på majors alla gånger.

Vi vet att ni har gått hårt in för att scouta andra lag inför Katowice. Hur hjälper det ert spel?
– Om jag säger så här. Vi är inte ett lag som kommer att anpassa så mycket efter våra motståndare. Även om man så klart gör det, så gör vi det absolut inte i samma utsträckning som till exempel Titan där Kévin ”Ex6TenZ” Droolans kör anti-strat på anti-strat. Vi vet ju att vi förmodligen har det bästa individuella laget som finns och det är inte vi som ska anpassa oss efter våra motståndare utan de ska anpassa sig efter oss. När det kommer till scouting, utan att avslöja för mycket, kan man hitta små detaljer som kan göra mycket för det stora hela.

Fnatics grupp

Natus Vincere

Fnatic

Vox Eminor

Flipsid3 Tactics

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport