CS:GO
English version

Olofmeister: ”För mig och Krimz var det första majorsegern, men det ska komma fler”

av Tobias Lundgren

Han vann sin första majorturnering och blev MVP under ESL One Katowice efter ett dominant framträdande.
Men enligt Olof ”Olofmeister” Kajbjer är Fnatic långt ifrån less på att dominera CS:GO-scenen.
– För mig och Krimz var det första majorsegern, men det ska komma fler, säger han till Aftonbladet Esport.

Under årets första majorturnering, ESL One i Katowice, hade båda finallagen chans att bli de första med två segrar. Fnatic drog till slut längsta strået när de besegrade Ninjas in Pyjamas i en rafflande final där de vann Dust2, förlorade på Cache för att sedan revanschera sig för ESL One Cologne-nederlaget genom att vinna Inferno.

”Det är en mix av lättnad och eufori”

Men för Olof ”Olofmeister” Kajbjer som blev turneringens MVP var det första majortiteln och efteråt har han svårt att beskriva vad han just upplevt.
– Det är svårt att beskriva med ord, en mix av lättnad och eufori. Jag måste smälta det i några dagar, det är svårt att göra och ta in allt när man är på scenen, men det var hur coolt som helst, säger han till Aftonbladet Esport.

Att gå in i en fullsatt arena inför 10 000 skrikande fans och över en miljon tittare framför skärmar över hela världen är en upplevelse han förmodligen aldrig kommer glömma.
– Det var svårt att omfamna det, helt otroligt. Coolt att se att esporten har kommit så långt. Speciellt med CS:GO, jag tror det kommer fortsätta bli större och större.

Då måste det kännas bra att spela i världens bästa lag i ett så blomstrande spel?
– Ja, vi sitter i en bra sits nu, säger Olofmeister och ler.
– Man växer själv med spelet också.

”Första gången jag har blivit MVP”

Under turneringens gång har Olofmeister varit den mest framstående spelaren och avslutade även med bäst stats av alla proffsen.
– Jag brukar spelar bra på majors, men det var väldigt kul. Det är första gången jag blivit MVP på en turnering och att göra det på ett sådant här stort ställe är enormt kul, speciellt när det är rekord som sätts, säger han och syftar på att miljonspärren passerades under turneringens sista rundor.

Under Fnatics förra majorfinal, ESL One i Köln, förlorade laget mot Ninjas in Pyjamas på avgörande kartan Inferno. Innan avgörandet i Katowice, som skulle ske på samma karta, pratade Olofmeister och hans lag igenom sina upplevelser från förra gången.
– Det blev lite att vi snackade om förra majorfinalen och vad vi gjorde för misstag då för att inte göra om dem. På Cache började vi snurra in oss på rundor vi inte använt på länge, så vi sa: ”Vi kör vårt spel, vi vet att vi är bättre än dem och det ska vi bevisa” – vilket vi gjorde.

”Jublade innan jag blev dödad på avgörande rundan”

Men trots att Fnatic fick matchpoäng när de gick upp till 15-8 började NiP krypa tillbaka in i matchen.
– Vid 15-8 kändes det väldigt lugnt, men klart det blev nojigt för NiP kan alltid komma tillbaka. Vi var ändå inte totalt stängda utan många gånger vann de en mot en eller två mot två, så någon gång måste det gå till vår fördel.
— Jag jublade faktiskt innan jag blev dödad på avgörande rundan. Jag visste att vi skulle vinna för att Freddy var i ett bra läge och tiden var för knapp. Jag var helt säker på att vi skulle vinna.

”Vi kommer kunna behålla formen”

Hur ska ni fira ikväll?
– Eftersom vi missade efterfesten i går så är det väl ner till hotellobbyn och ta några öl för att smälta allt. Härnäst har vi ett break i några dagar. Freddy ska på semester så vi kunde inte åka till Gfinity.

Kommer ni kunna bevara er hyperform framöver?
– Ska jag vara ärlig har vi tränat mer än vi vanligtvis gör men inte i närheten av vad vissa gör, tror jag. Vissa andra har tränat för mycket, typ 12-timmarspass och det går inte pressa. Det är bättre att ha kvalitet och vi kommer kunna behålla formen, men det är svårt att ta tronen och ännu svårare att behålla den.

Olofmeister lovar till sist att hans Fnatic kommer hålla sig på toppen av CS:GO-världen för en lång tid framöver.
– Ett par av våra spelare är först i världen med att vinna två majors. För mig och Krimz är det första men det ska komma fler.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport