CS:GO

Organisationen släpper publikfavoritlaget

av Tobias Lundgren
Laget under Gfinity Spring Masters. Foto: Vox Eminor Facebook
Laget under Gfinity Spring Masters. Foto: Vox Eminor Facebook

Australiensiska Vox Eminor har länge varit publikfavoriter i CS:GO-communityn trots att de inte presterat några resultat att skryta om.
Nu har organisationen meddelat att man släpper spelarna, som kommer hamna i ett nytt lag inom kort.
”Spelarna kommer att hänga ihop”, säger organisationen i ett uttalande.

Under ESL One Katowice blev australiensiska CS:GO-laget Vox Eminor något av publikfavoriter efter att de visat upp respektlöst spel och samtidigt bjudit på en rad roliga highlights på lagets teamspeak. Men nu kommer laget inte längre spela under Vox Eminors flagg, då spelarna och organisationen har valt att gå skilda vägar.
”Alla goda saker måste få ett slut och det här är vårt officiella uttalande om att Vox Eminors CS:GO-lag har släppts från organisationen. Spelarna kommer hänga ihop och offentliggöra var deras karriärer tar dem den närmsta framtiden”, skriver organisationen på sin hemsida.

”Skulle aldrig tänkt mig det här”

Och spelaren Chad ”Spunj” Burchill har skickat en sista hälsning till fansen innan han och de andra lämnar Vox för att söka nya jaktmarker.
”För tre år sedan skulle jag aldrig kunna tänka mig att vi skulle uppnå så mycket under märket Vox Eminor. Vi har vuxit som ett lag och som en organisation och vi är nu ett internationellt känt namn med lojala fans över hela världen. Laget kommer gå under namnet Legion under övergångsfasen och vi kommer utannonsera vår framtid snart”, skriver han.

Tog kartor av NiP och Fnatic

Det har en tid ryktats om att laget kommer flytta till en region som underlättar för dem att tävla med världseliten, men allt som oftast har de ryktena krossats ganska snart, då spelarna alla har dagjobb hemma i Australien. Nu har en ny ryktesvåg startats efter att Spunj twittrat om att laget tydligen velat spela ESL ESEA Pro League, men var laget kommer hamna blir som sagt klart först om ett par dagar. Vox Eminors största bedrifter på LAN-spel var när de under Gfinity Spring Masters II plockade kartor av både Ninjas in Pyjamas och Fnatic, men laget har ännu inte vunnit någon större turnering.

Här är spelarna som lämnar Vox Eminor

Chad “SPUNJ” Burchill
Luke “Havoc” Paton
Aaron “AZR” Ward
Justin “jks” Savage
Yaman “yam” Ergenekon
Chris “GoMeZ” Orfanellis (Manager)

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport