CS:GO

Pantamera satsar på E-sport – lanserar turnering

av Tobias Lundgren

En ny CS:GO-turnering har sett dagens ljus i Sverige.
Det är Pantamera som i samarbete med Inferno Online sponsrar en tävling där prispotten höjs beroende på hur många som pantar sina burkar under besöken på gamingcentret.
– Vi siktar mot en prispott på 250 000 kronor, säger Fabian Åkermark på Inferno Online.

Konceptet som kallas ”Pantamera för Esporten” går ut på att besökarna på Inferno Onlines olika gamingcenter i Stockholm och Norrköping bidrar till prispotten genom att panta sina förbrukade läskburkar under varje spelsession. Mellan augusti 2014 och januari 2015 kommer varenda krona som kommer in i form av pant skänkas till turneringens kassa.

Skänkt 100 000 kronor

För att kickstarta kampanjen har Pantamera redan lagt 100 000 kronor till potten, men de hoppas att minst fördubbla den.
– Inferno har varit ett föredöme vad gäller att ta hand om burkar och flaskor. Förra året blev det pant för strax under 200 000 kronor. Så jag tror absolut det kan bli 100 000 extra under det kommande halvåret om folk går igång på idén, säger Rickard Andersson som är produktchef på Pantamera.
Varför valde ni att stötta just e-sporten?
– Det går se en tydlig koppling. När man spelar dricker man oftast mycket och unga män är lite sämre på att panta. Imålgruppen för e-sport finns många unga män och om det då går slå två flugor i en smäll och utöka en prispott för något man tycker är kul blir det en väldigt bra situation. Vi tycker det är superhäftigt och har bara fått positiv respons hittills.

”Kan eventuellt bli ett onlinekval”

På Inferno Online är man glada över samarbetet och möjligheten att arrangera en turnering i världsklass.
– Det är ett roligt koncept. Vi har ett räkneverk på Inferno som uppdateras varje dag. Vi hoppas prispengen kommer hamna på över 200 000 och siktar mot 250 000, säger Fabian Åkermark på Inferno Online.
Sedan kommer gamingcentret bjuda in fyra av världens bästa lag som ska tävla om prispengen.
– Det kan eventuellt bli ett onlinekval med fyra lag till som får kvala mot proffsen. Förstapriset kommer bli minst 150 000 kronor.
Vilka proffslag som bjuds in är ännu inte klart, men en gissning är att ESL One-finalisterna Fnatic och Ninjas in Pyjamas står högt på listan. Deltagarna kommer släppas med jämna mellanrum fram tills i februari då det är dags för final på Inferno Online.

Läs mer om turneringen på Inferno Onlines hemsida.

Se hur mycket som donerats hittills här.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport