CS:GO
English version

Pasha: ”Matchen mot LGB Esports knäckte oss”

av Tobias Lundgren
pashadeppny

Virtus.Pros dåliga form höll i sig under Pantamera CS:GO Challenge.
Efter att ha misslyckats totalt i gruppspelet pekar profilen Jarosław ”pasha” Jarząbkowski på en nyckelmatch under turneringen som blev lagets fall.
– Vi förväntade oss inte mycket av LGB Esports före matchen och blev chockade när vi förlorade, så den matchen knäckte oss, säger han.

Under förra veckans Assembly Winter blev polska jättarna Virtus.Pro överraskande utslagna av underdogsen PENTA Sports. Historien upprepade sig på Pantamera CS:GO Challenge då ännu ett överraskningslag blev lagets fall. Efter en inledande förlust mot X-Games-mästarna EnVyUs ställdes VP mot nybildade LGB Esportsoch hamnade snabbt i underläge.
– Matchen mot LGB var nyckeln på det här eventet. Vi förväntade oss inte mycket av dem före matchen och blev chockade när vi förlorade, så den matchen knäckte oss, säger Jarosław ”pasha” Jarząbkowski.

”Vi borde ha vunnit mot Fnatic”

Efter den matchen på Cache, som slutade 16-11 till LGB, kunde inte VP hämta sig. De tappade en trygg ledning mot Fnatic och lyckades bara få oavgjort. När de sedan bara klarade oavgjort mot Ninjas in Pyjamas var de utslagna ur turneringen. Då lossnade spelet till slut, i matchen mot Titan som hade gått rent genom turneringen fram tills dess.
– Allt kändes okej i matcherna mot NiP och Fnatic, men vi borde vunnit mot Fnatic. Sedan spelade vi utan stress mot Titan och hade full kontroll, säger pasha.

”Tycker vi är på ett bra spår”

För att förklara lagets klena resultat de senaste turneringarna pekar pasha på en rad faktorer. Bland annat att de testar nya taktiker som ännu inte fungerat.
– Det här försöket var inte det bästa. Alla glömde bort sina positioner. Sedan har vi bytt call leader, från TaZ till Snax till Neo. Men nu tycker jag att vi är på ett bra spår och jag hoppas vi kan visa hur riktig Counterstrike ser ut i Katowice.

Hur kommer ni förbereda inför den majorn?

– Vi kommer bootcampa. Inte för länge och inte för kort, förmodligen runt tio dagar. Vi har en coach, vår vän Jakub ”kuben” Gurczynski som spelar med oss. Han känner till oss och spelet väldigt bra så jag hoppas han hälper oss och lär känna fienderna bra så vi bara kan fokusera på vår aim. Om vi gör många misstag har vi ingen chans att vinna.

”Folk gav oss en rejäl boost”

Ni vann förra årets major i Katowice. När du ser tillbaka, vilka minnen har du därifrån?

– Det var förmodligen det bästa eventet någonsin för mitt lag. Vartenda lag ville vinna den turneringen och det var massor av folk som hade kul precis som under en vanlig fotbollsmatch. Det var mycket känslor och det var på hemmaplan så folk hejade på oss och gav oss en rejäl boost. Efter varje kill var det väldigt högljutt, det var vackert.

Tror du det kommer bli lika bra i år?

– Det kommer bli bättre, med fler personer i publiken förmodligen. Och de kommer känna till Counterstrike bättre. De såg hur förra eventet var och jag tror det här kommer bli ännu mer underhållande.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport