CS:GO
English version

Pimp om danska scenens utveckling: ”Nu kan vi inte ta ogenomtänkta beslut”

av Simon Engstrand
Jacob "Pimp"  Winneche tror på vinst i BYOC-kvalet – "100 procent"
Jacob ”Pimp” Winneche tror på vinst i BYOC-kvalet – ”100 procent”

Den danska CS-scenen befann sig länge i ett smärre kaos, men nya organisationer har scenen stabiliserats och ”blivit mer professionell”.
Jacob ”Pimp” Winneche hoppas det kan bidra till att stärka de danska lagen.
– Förr hade någon vägrat spela med en annan. Nu måsta man bita ihop under de hårda tiderna, säger Pimp till Aftonbladet Esport.

Dignitas misslyckades att vinna online-kvalet till Dreamhack Open och efter det blev den sista chansen för Jacob ”Pimp” Winneche och hans lagkamrater att delta i BYOC-kvalet. Bortsett från bristande kvalité på bord och stolar samt den senaste tidens svaga resultat går de ändå in med starkt självförtroende.
– Vi hade en väldigt dålig period och förlorade mot lag vi inte borde förlora mot, bland annat Flipsid3. Den senaste veckan har vi varit tillbaks i vanlig form och jag tror inte vi förlorat en enda karta tolv matcher i rad mot lag som Flipsid3, Virtus.Pro och Team Acer. Så det känns riktigt bra nu, berättar Pimp för Aftonbladet Esport.

”Möter vi ett mixlag med bra aim kan det bli problem”

Endast svenskarna oroar honom.
– Det är ju bäst av en från början. Känner vi oss ouppvärmda och möter något svenskt mixlag med bra aim, då kan det bli problem. Då skulle vi kunna förlora. Men vi borde kvala, det här är en ”no-brainer” för oss, berättar Pimp.

Hur ser du på lagets framtid?
– Vi har slagit lag som Virtus.Pro och EnvyUs i bäst av tre, så vi är nära dem. Vi behöver bara ta det sista klivet på en LAN-turnering för att nå dit.

Lägger TSMs framgång extra press på er?
– TSM har varit bäst i Danmark i två år, ända sedan de var Western Wolves. Det finns ingen extra press därför, utan det har varit så ett tag. De har haft en dålig period och jag tycker det är jättekul med deras framgång.

”Danska scenen är mer professionell”

Pimp själv beskriver den danska scenens utveckling som ett smärre kaos. Det senaste året har flera stora organisationer som Team Solomid och Dignitas engagerat sig och enligt Pimp har detta bidragit till att stabiliserat scenen.
– Det är två väldigt stora organisationer och med riktiga kontrakt. Nu kan man inte längre lämna hur som helst och vi kan inte göra ogenomtänkta beslut. Det mer strukturerat.

Hur tror du detta kommer påverka scenen?
– Jag tror det kommer ge en bra effekt och det har redan gett bra effekt. Vi är ett top 8 lag och med tanke på hur många bra lag som finns är det jättebra. Jag tror inte det hade varit möjligt utan en organisation som Dignitas bakom oss. Som jag sa har vi legat i en svacka och i vanliga fall i Danmark hade någon tagit ett ogenomtänkt beslut och kanske vägrat spela med någon annan. Det är inte längre en möjlighet, utan man måste bita ihop genom de hårda tiderna och jag tror det kommer ge en bra effekt på alla lag.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport