CS:GO
English version

Steel petad efter communityts ilska

av Simon Engstrand
steel

När Joshua ”steel” Nissan under måndagen dök upp som kommentator i Kings of Major-turneringen rasade fansen. Dagen efter var han spårlöst försvunnen. Nu bekräftar den avstängde spelaren att han fick sparken till följd av press från communityt.
– Jag kände på mig att det skulle bli så här och varnade att det kunde hända, säger Steel till Aftonbladet Esport.

När Joshua ”Steel” Nissan och hans lag iBUYPOWER ertappades med att ha lagt sig i en match blev de avstängda från att spela i alla Valve-sponsrade turneringar. Mindre organisationer som ESEA och FaceIT följde snabbt i samma fotspår och stängde av stjärnorna.

”Ville gärna jobba med mig”

Men trots att Steel och stängts av från alla sorters deltagande i de största turneringarna, kunde fansen under måndagens Kings of Major-turnering höra Joshuas röst eka som kommentator.
Då rann det över för communityn och en storm av Reddit-trådar uppmanade till bojkott. På tisdagen var Nissan spårlöst försvunnen från produktionen. Nu bekräftar skandalspelaren att han plockades bort efter påtryckningarna.
– Jag kände på mig att det skulle bli så här, och jag varnade Availer att det kunde hända. Men Availer vill väldigt gärna jobba med mig och när jag började casta så rasade communityn och trådar dök upp där folk krävde att jag skulle bannlysas.

”Han borde få en andra chans”

Eftersom arrangemanget hamnade i så negativt rampljus beslutade Mohamed ”Availer” Zardab att sparka Nissan och ersätta honom med Jacob ”Pimp” Winneche. Mohamed själv tycker att hatet mot Joshua är överdrivet och att han förtjänar en andra chans.
– Ifall någon kör dåligt så tar vi ifrån körkortet. I det här fallet säger vi att personen inte får vistas i en bil överhuvudtaget, säger han.

Mohamed säger också att han kommer jobba med Joshua i framtiden men inser att communityn inte är redo att ge honom en andra chans.

 

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport