CS:GO

Profilen bekräftar: COD-giganten på väg in i CS:GO

av Simon Engstrand
FaZe Clan-profilen Apex
FaZe Clan-profilen Apex

På senare tid har flera stora organisationer valt att släppa sina amerikanska CS:GO-lag och flera stjärnor står organisationslösa.
Nu ser det ut som Call of Duty-bjässen FaZe Clan skulle kunna svepa in och ta sina allra första kliv i scenen.
– Vi har definitivt planer att skaffa ett CS:GO-lag i framtiden, säger FaZe-profilen Apex i en youtube-video.

Organisationen FaZe Clan är en riktig gigant när det kommer till Call of Duty. Förutom att husera ett av världens bästa COD-lag, är de även kända för sin stora närvaro på youtube, som resulterat i att massiva 3,5 miljoner personer valt att klicka på ”prenumerera”. Under några veckor har det florerat teorier om att organisationen ska vara på väg att ta sina första kliv in i CS:GO-scenen, en teori som under söndagen bekräftades av FaZe-profilen Apex.
– Vi har definitivt planer att skaffa ett CS:GO-lag i framtiden. Förmodligen inte inom den allra närmaste framtiden, men vi siktar på 2016. Vi älskar allihopa CS:GO, det är ett enormt spel med en enorm community. Många av våra fans gillar CS:GO och vill ha ett lag. Det skulle vara grymt, berättade Apex i sin allra senaste youtube-video.

Stort smörgåsbord att plocka från

Lika fort som videon hade nått 126 000 visningar, stormade communityns förslag om vilket lag och vilka spelare som FaZe borde ta in. Projektet kan dock antas vara i ett tidigt stadie, men vad som står klart är att organisationen åtminstone har ett stort smörgåsbord av spelare att plocka från. På senare tid har nämligen organisationerna eLevate, Nihilum och Tempo Storm valt att släppa sina nordamerikanska CS:GO-lag, vilket gör att spelare som Spencer ”Hiko” Martin, Kory ”SEMPHIS” Friesen och Shahzeb ”Shazam” Khan står utan organisationslösa. Dessutom har Hiko redan avslöjat att han inte tänker stanna kvar i sitt nuvarande lag.
”Bara för att göra det klart för alla som frågar. Jag kommer inte fortsätta den här säsongen med Maximum Effort, utan jag söker efter nya möjligheter”, skrev Hiko på twitter.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport