CS:GO

Pronax: ”Fantastiskt att folk börjar heja på oss”

av Björn Ehrnberg
pronax
Foto: Adela ”Mawrr” Sznajder (Dreamhack)

Fnatic besegrade Ninjas in Pyjamas i semifinalen av Dreamhack Summer.
Tillsammans med mängder av Fnatic-fans är nu världens bästa lag återigen klara för en stor final.
– Det känns fantastiskt att vi faktiskt hade ett stort gäng supportrar med på matchen, konstaterar Markus ”pronax” Wallsten för Aftonbladet Esport efter matchen.

Fnatic mot Ninjas in Pyjamas på Dreamhack. Svenskt derby på svensk mark. I esportens Sverige finns det ingen större match än denna.

De två svenska stormakterna har inte ställts mot varandra sedan Dreamhack Winter 2013, och den gången blev det en historisk seger för det orange-svarta laget. Men mycket har hänt med CS:GO och esport sedan dem dagarna. Inte minst har Fnatic klättrat upp och blivit en global supermakt i det populära FPS-spelet.
– Jag förväntar mig inte publikstöd när vi möter NiP, men det var vansinnigt kul att se alla supportrar som hejade fram oss i dag. Normalt får vi spela med publiken emot oss, men det är fantastiskt att folk börjar heja på oss i stället, berättar Markus ”pronax” Wallsten för Aftonbladet Esport.

”NiP fick, väldigt välförtjänt, mycket fans i början”

Ninjas in Pyjamas föll inledningsvis tungt på den karta som de själva valt, Dust2. Därefter följde Train och återigen såg NiP ut att vara på väg mot en kartförlust – och därigenom också förlust i semifinalen. Men vid ställningen 15-14 lyckades Fnatic till slut stänga matchen och avancera vidare till fansens stora jubel.
– Det handlar nog inte om att fans har gått över till oss, utan att CS:GO har vuxit så mycket att de helt enkelt finns fler som följer oss än tidigare. NiP fick, väldigt välförtjänt, mycket fans i början. Nu börjar svenskarna också upptäcka oss.

”Vad ska man säga?”

Nu väntar antingen Na’Vi eller Titan i finalen. Pronax avslöjar att mycket lutar åt att det blir det ukrainska gulsvarta laget som Fnatic ställs emot när Dreamhack Summer ska avgöras.
– Na’Vi har spelat riktigt bra den senaste tiden och Ladislav ”GuardiaN” Kovács spelar så jävla stabilt. Jag har inga problem med att möta dem, de är ett jävligt bra lag som börjat spela ännu bättre sedan Egor ”flamie” Vasilyev kom in i laget.

Apropå GuardiaN, hur känns det för er i Fnatic att ha en spelare som av många anses vara världens bäste spelare just nu?
– Vad ska man säga om det? Det är galet skönt för oss att han spelar på vår sida och inte för några motståndare, avslutar Markus ”pronax” Wallsten för Aftonbladet Esport.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport