CS:GO
English version

Pronax: ”Vi är det bästa CS:GO-laget någonsin, det går inte argumentera emot”

av Björn Ehrnberg
fnatic
Fnatic efter segern i Köln. Den tredje majortiteln och andra i rad för laget. Foto: HLTV.org

Markus ”pronax” Wallsten är återigen major-mästare efter att han och lagkamraterna vunnit ESL One Köln.
Och efter att för tredje gången lett sitt manskap i Fnatic till den största av segrar är han nu övertygad om lagets storhet och plats i historieböckerna.
– Vi är det bästa CS:GO-laget någonsin, säger han till Aftonbladet Esport.

Fnatic fick som bekant återigen lyfta den stora, om än väldigt lätta, majorpokalen efter segern över Team EnvyUs i Köln. Det svenska superlaget var rysligt nära att åka på en tung förlust på Dust2, men lyckades på något sätt hitta sitt spel igen och vända på steken i en av tidernas mest underliga finalkartor.

När svenskarna sedan gjorde processen kort på Cobblestone stod det klart att Markus ”pronax” Wallsten vunnit sin tredje major i karriären. Men i efterhand säger pronax att segern bärgades efter comebacken på Dust2.
– Normalt sätt är det Viktor ”vuggo” Jendeby som tar pauserna. Jag är för fokuserad på spelet för att minnas att jag kan ta en timeout. När vi torskade första kartan mot Virtus.Pro glömde vi liksom bort att vi kunde ta en paus, säger Fnatics stjärn-IGL och fortsätter:
– Vi tar egentligen bara pauserna för att lugna ner oss. Om det inte finns något specifikt vi kan snacka om, annars är det bara för att andas och ta det lugnt en liten stund. Men vad som hände på Dust2 vet jag fan inte, säger en fullkomligt mållös pronax som inte finner ord för att beskriva vad som egentligen hände på den klassiska kartan.

”Obeskrivligt”

Nu har du vunnit tre majors tillsammans med Robin ”flusha” Rönnquist och Jesper ”jw” Wecksell. Med Olof ”olofmeister” Kajbjer och Freddy ”KRiMZ” Johansson har du vunnit två. Är ni det bästa CS:GO-laget någonsin?
– Ja, det är vi. Vi är det bästa CS:GO-laget någonsin och det går inte att argumentera emot det längre.

Det enda ni saknar är 87-0-grejen?
– Ja, kanske. Men när Ninjas in Pyjamas dominerade så hårt som de gjorde var inte CS:GO-scenen så stor som den är i dag.

Vilken av dina tre major-segrar är den som betytt mest för dig själv?
– Den första var ju något helt obeskrivligt. Det var ju så oväntat. Det kommer nog aldrig att kunna ske igen och för mig personligen var det den första stora vinsten i Counter-Strike. Nu har vi ju vunnit ’back-to-back’ och det är också en väldigt speciell känsla. Att bara få gå ut på scenen och ta in allt. Att se alla människor.

Hur kändes det att spela inför alla fansen?
–  Det var fantastiskt att alla var där för att se på CS. Och det märktes också för de skrek och härjade hela matcherna. Känslan att spela inför det där är nog obeskrivlig.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport