CS:GO
English version

Ptr: ”Vi lärde oss under MLG att vi faktiskt kan tävla med de andra lagen”

av Tobias Lundgren
clg
Pujan ”FNS” Mehta, Steve ”ReltuC” Cutler, Tarik Celik, James ”hazed” Cobb, Peter ”ptr” Gurney.

CounterLogic Gaming tog sig till ESL One Katowice efter att de besegrat Titan i offlinekvalet.
Och det nordamerikanska laget är självsäkert då de går in i årets första major.
– Vi lärde oss under MLG och kvalet att vi faktiskt kan tävla med de andra lagen och inte bara det utan spöa dem flera gånger, säger AWP-stjärnan Peter ”ptr” Gurney till Aftonbladet Esport.

Under MLG X-Games stod CounterLogic Gaming för turneringens kanske största skräll när de besegrade LDLC. En av nyckelspelarna bakom segern var lagets sniper Peter ”ptr” Gurney som inför gruppspelet under ESL One Katowice säger att segern mot fransmännen var ett stort steg för dem.
– Vi tar allting i steg. Under MLG besegrade vi LDLC och det var en stor match och ett kliv. Vi förlorade ändå gruppen vilket var sorgligt men fortfarande okej eftersom vi lärde oss av det, säger han till Aftonbladet Esport.

”Jag har alltid varit väldigt självsäker”

Under offlinekvalet vann de återigen mot ett stort europeiskt lag då Titan fick se sig besegrade av nordamerikanerna. Ännu ett kliv för det relativt nybildade laget.
– Vi lärde oss under MLG och kvalet att vi faktiskt kan tävla med de andra lagen och inte bara det utan spöa dem flera gånger. Det var jättestort för oss.

Ptr själv stod för en rad highlights då han vann en del kritiska rundor för sitt lag. Men han säger nu att självförtroendet aldrig sviktat.
– Jag är väldigt självsäker och har alltid varit det. Jag har aldrig tänkt att ”den här killen är bättre än jag är” men det var skönt att jag presterade på en stor scen. Men jag behöver uppenbarligen upprepa det.

”Vi är självsäkra och förberedda”

Nu ser han och lagkamraterna fram emot en grupp där Ninjas in Pyjamas, Keyd Stars och Hellraisers kommer kämpa om de två platserna till kvartsfinalerna.
– Vi känner oss på topp, vi är självsäkra och förberedda. Det är en bra grupp att ta sig ur med många bra lag men alla kan spöa alla i en BO1. Du har en slumpfaktor, så vi kan antingen sluta med 2-0 eller 0-2 men jag gillar gruppen och våra chanser.

Ni möter Hellraisers först, hur bra koll har ni på dem?
– Vi har kollat många demos och upptäckt att de mest försöker aima ut motståndarna istället för att göra så mycket taktiskt. De är kända för sina aimers, så vi får se hur förberedda vi är.

Vad skulle ni vara nöjda med under turneringen, prestationsmässigt?
– Om vi tar oss ur gruppen, allt efter det är en bonus eftersom det blir ännu ett kliv. Efter kvalet tänkte vi att ”vi är här uppe” och om vi tar oss ur gruppen är vi ”här uppe”. Om vi tar oss ur gruppen tar vi oss också till nästa majorturnering så allt efter det är bara för att vi ska bevisa något för oss själva.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport