CS:GO

Publikens galna hyllning – efter storslagna svensksegern

av Simon Engstrand

Luminosity Gaming har utan tvekan slagit sig in i världseliten och lyckades till och med besegra svenska världsmästarna Fnatic i gruppspelet.
Men när lagen återigen drabbade samman i den stora finalen visade svenskarna med all önskvärd tydlighet att de fortfarande är världens bästa lag, med en vinst på 3-0 i kartor.
– Vi är riktigt glada, det här är fantastiskt, sa Olof ”Olofmeister” Kajbjer efter vinsten.

Brasilianska Counter-Strike: Global Offensive-laget Luminosity Gaming har under en tidsspann på drygt ett år jobbat sig från att vara en talangfull femma med stor potential till att räknas som ett av världens absolut bästa lag. Under samma era har dock svenska Fnatic varit i särklass mest dominanta, och kanske det bästa laget CS-historia.

Efter tre dagars intensivt tävlande i Polen på IEM Katowice drabbade de två lagen samman mot varandra i stora finalen. 850 000 kronor stod på spel – men kanske främst kampen om epiteten som världens bästa lag. Med blickar från hundratusentals åskådare världen över skulle jätteturneringen avgöras.

Dramatik från första stund

Brasilianska stjärnorna med Fernando ”fer” Alvarenga i spetsen åkte snabbt på ett tungt nederlag. På inledande kartan Overpass tog man en 12-3 ledning i första halvan, men Olof ”Olofmeister” Kajbjer ledde Fnatic till comeback och svenskarna knep slutligen seger efter en dramatisk övertid.

I en av de viktiga övertidsrundorna hamnade Olofmeister ensam kvar mot två.

Ytterligare en tung förlust följde för Luminosity på Cache, med ynka 3 rundor mot Fnatics 16.

Men där och då verkar någon ha skakat om de brasilianska stjärnorna. Och med en brutal nytändning kunde Luminosity kontra på Inferno, Fnatics kanske bästa karta.
Efter en dominant polishalva ledde brasilianarna med 12-3. Robin ”flusha” Rönnquist, ibland känd som ”clutch-mästaren”, hamnade ensam kvar mot två Luminosity-spelare i följande pistolrunda.

I rysaren lyckades svensken rädda sitt lag och ett tappert försök till återhämtning inleddes. Fnatic kunde – med fantastiska insatser från samtliga spelare – ta matchen till övertid och där spika igen kistan med fyra raka rundor.

För svenska superlaget är det här deras sjätte raka turneringsvinst och enligt experten Janko ”YNk” Paunović lirade de i sin bästa spelform på länge.
– Det här är en av årets turneringar som man verkligen vill vinna, ett av de bästa evenemangen. Vi är riktigt glada, det här är fantastiskt, sa Olofmeister i vinnarintervjun.
Strax därefter skrek hela publiken hans namn i kör.
– Esport-världens bästa publik, ingen diskussion, konstaterade Olof.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport