CS:GO

Publikfavoriterna sista NA-hoppet: ”Försöker att inte tänka så mycket”

av Simon Engstrand
cloud9

Bedömning att Cloud9 förmodligen är det starkaste laget i Nordamerika står nu upp till bevis.
Efter vinst mot landsmännen i Team Liquid är Cloud9 nämligen klara för semifinal i ESWC.
– Vi försökte bara hålla oss fokuserade, sa Cloud9-spelaren Jordan ”n0thing” Gilbert efter vinsten mot Liquid.

Jonathan ”EliGE” Jablonowski och hans mannar i Team Liquid lyckades tillsammans med Ninjas in Pyjamas ta sig vidare ur grupp B och därmed skicka hem franska LDLC White och kinseiska QeeYou. I kvartsfinalen ställdes de mot turneringens andra amerikanska slutspelslag, det rykande heta Cloud9 med Tyler ”Skadoodle” Lathams sylvassa AWP-kanon i spetsen.

Misstaget som fick Blume att gå i taket

På inledande kartan Overpass lyckades Team Liquid i första halvlek dra ifrån med en ledning på 9-6 och vann även följande pistolrunda. Det såg då ut som Team Liquid skulle kunna överraska och vinna första kartan i bäst av tre serien, men direkt i nästa runda satte glädjedödaren Jordan ”n0thing” Gilbert käppar i hjulen. Cloud9 nödköpte nämligen, ett beslut som resulterade i att veteranen kunde skjuta ihjäl två Team Liquid-spelare med scouten och därmed vinna den viktiga rundan. Tack vare fortsatt fint lagspel från Cloud9, samt ett misstag från Jacob ”FugLy” Medina – som fick kommentatorn Anders Blume att gå i taket – tog de snart grepp om matchen och lyckes vinna första kartan med 16-11.

”Håll det enkelt, dumskalle”

På den andra kartan Inferno stod Team Liquid för en betydligt starkare insats. Mot slutet av kartan tappade Cloud9 flera rundor på raken, och ett tag såg det ut som Team Liquid skulle tvinga fram övertid. n0thing förklarade att orsaken bland annat var oljudet på evenemanget som påverkade lagets kommunikation negativt.
På Auguste ”Semmler” Massonnats fråga om vad han tänker i sådana stunder svarade stjärnan:
– Jag försöker att inte låta det påverka mig och inte tänka så mycket. Det är som min pappa brukar säga: ”Håll det enkelt, dumskalle”.

Cloud9 lyckades slutligen vinna matchen med en enstaka runda i marginal.
 Team Liquid har spelat bra mot oss online den senaste tiden, så vi visste att vi inte kunde underskatta dem. Vi försökte bara hålla oss fokuserade, sa Cloud9-spelaren n0thing efter matchen.

Revanschchans för EnvyUs

Cloud9 är därmed det sista hoppet för de amerikanska fansen och i dagsläget också det förmodligen starkaste laget i den NA-regionen. Det är åtminstone den bedömning många experter gjort efter Cloud9:s överraskande uppvisning av storspel under Pro League-finalerna, där de bland annat slog ut landsmännen i Counter Logic Gaming och franska EnvyUs. Om experternas förutsägelse, att fransmännen kommer slå ut danska SK Gaming är korrekt, så kommer EnvyUs få spela revanschmatch mot Cloud9 i semifinalen.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport