CS:GO
English version

Pyth hoppar av Winterfox: ”Jag har en plan på gång”

av Simon Engstrand
Jacob "Pyth" Mourujärvi på Dreamhack Stockholm. Foto: Fragbite.se
Jacob ”Pyth” Mourujärvi på Dreamhack Stockholm. Foto: Fragbite.se

Deagle-stjärnan Jacob ”pyth” Mourjärvi har på senare tid sökt lyckan i USA men har nu lämnat internationella laget Winterfox.
I samband med beskedet avslöjar svensken för Aftonbladet Esport att han inte tänker återvända till staterna utan planerar nytt lag på hemmafront.

Svenske Jacob ”pyth” Mourujärvi räknas till en utav de stora svenska CS:GO-talangerna utanför topplagen Fnatic och Ninjas in Pyjamas. På senare tid har han tillsammans med Jonatan ”Devilwalk” Lundberg sökt lyckan i USA i Luminosity Gaming och Winterfox.

Nyligen tävlade han på hemmaplan under major-kvalet på Dreamhack Stockholm. Efter kvalturneringen stannade både pyth och Devilwalk kvar hemma i Sverige i väntan på att få sina amerikanska arbetsvisum godkända. Men efter en tweet från pyth står det nu klart att svenskens resa i det internationella laget Winterfox är över.
”Jag spelar inte längre för Winterfox eftersom jag bestämt mig för att lämna laget. Beslutet har ingenting att göra med våra resultat”, säger han.

I samtal med Aftonbladet Esport berättar pyth att han inte har några planer på att lägga ner karriären. Han säger också att han inte tänker återvända till USA, utan stannar tills vidare i Sverige. Deagle-stjärnan skissar dessutom ett nytt lag, men satsningen verkar inte spikad och mer vill han inte avslöja i dagsläget.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport