CS:GO
English version

Rättegången mot forna Ninjas in Pyjamas-ägarna har inletts

av Björn Ehrnberg
heaton

Tidigare ägarna av Ninjas in Pyjamas står åtalade misstänkta för bokföringsbrott.
Under torsdagen inleddes rättegången mot de två åtalade personerna bekräftar Stockholms Tingsrätt.
– Jag förnekar brott, sa Emil ”HeatoN” Christensen till Aftonbladet Esport när åtalet blev offentligt.

Ninjas in Pyjamas låg fram till 2014 under ett företag vid namn Stockholm E-sport Production AB. De tidigare ägarna i det företaget står nu anklagade för bokföringsbrott och är skäligen misstänkta för brottet. Nu står det klart att rättegången har inletts mot de två åtalade personerna. En av dem, Emil ”HeatoN” Christensen som då var delägare och företagets ansikte utåt, menar att han är inte är skyldig till brott.

Stockholm Esport Production AB ägdes av tre personer, men en av dessa är inte åtalade. Den ägaren, som jämte Christensen, under torsdagen står inför rättegång i Stockholms Tingsrätt har erkänt sig skyldig till bokföringsbrott men hävdar att han aldrig haft för intention att försätta företaget i den dåliga sits som det slutligen handlade om.

Ninjas in Pyjamas som lag blev, efter det stod klart att Stockholm E-Sport Production AB gått i konkurs, upplockade av det nystartade företaget Ninjas in Pyjamas Gaming AB. I förundersökningen framkommer det uppgifter om att spelarnas löner i det tidigare företaget betalats ut utan att betala arbetsgivaravgifter, ett ansvar som då låg på Stockholm E-Sport Produktion AB. Emil ”HeatoN” Christensen hävdar i förundersökningen att han hela tiden agerat i god tro och trott att den andre åtalade ägaren skött företaget enligt regelverket.
– Det var länge sen allt det där hände och även om jag blir dömd kommer det inte att påverka Ninjas in Pyjamas i fortsättningen, sa han till Aftonbladet Esport i samband med att förundersökningen blev offentlig.

Innan konkursen blev ett faktum flyttades Ninjas in Pyjamas-laget över till det nystartade företaget som grundades med Digilife som huvudsaklig ägare. Döms de tidigare ägarna riskerar de böter eller fängelse i högst sex månader om brottet anses vara ringa. Visar det sig att domstolen fäller gärningsmännen och brottet anses vara grovt kan de anklagade få sitta i fängelse mellan sex månader upp till sex år.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport