CS:GO

Rendezvous ökar prispotten: ”Vi ser bättre lag anmäla sig”

av Björn Ehrnberg
rz
Foto: Rendezvous facebook.

Det finska laget RCTIC är redan klara för Rendezvous LAN i Skövde.
Nu står det klart att svenska laget DruidZ kommer göra sina rivaler sällskap i Skövde, och samtidigt höjs prispotten.
– Det gör vi tack vare att vi nu ser fler och bättre lag anmäla sig, säger turneringens administratör, Oskar ”Haffett” Hasselgren, till Aftonbladet Esport.

ESL One i Katowice har precis avgjorts. Två svenska stormakter gjorde upp i en otroligt dramatisk final som sågs av över en miljon samtida tittare. Samtidigt närmar sig ett av de större svenska LAN’en på hemmaplan för lagen utanför världseliten med stormsteg.

Rendezvous, som LAN’et heter, har funnits sedan esportens vagga. Det första eventet arrangerades år 2000 och enligt deras hemsida har flera av Sveriges största CS:GO-stjärnor någon gång passerat genom lokalerna i Skövde.

”Har en stor potential”

Nu står det klart att arrangören återigen satsar hårt. Till turneringen har bland annat RCTIC anmält sitt nya CS:GO-lag. Med andra ord kommer, enligt egen utsago, Finlands mest framgångsrika Esport-organisation att närvara på eventet.
– Vår nya trupp kommer till Rendezvous-turneringen för att få erfarenhet. De är unga, har en stor potential och siktar riktigt högt i år. Vi hoppas samtidigt att vi ska få se dem på en major under året som kommer, säger RCTIC:s vd, Jere Alanen.

När det sedermera stod klart att det svenska laget DruidZ också anmält sig till turneringen har arrangörerna valt att utöka prispotten. Således får vinnaren 20 000 kronor, tvåan 10 000 och den som placerar sig på en tredjeplats erhåller 3 000 kronor.
– Just dessa två lag har dessutom en rivalitet efter deras scrim som ägde rum samtidigt som proffsen spelade i Katowice.

Alla får delta

Enligt Rendezvous hemsida önskar de att hålla besökarantalet på mellan 200 till 250 personer för att så många som nödvändigtvis kan tänkas behöva hjälp – också ska få det. Samtidigt menar de att alla är välkomna att delta i turneringen, allt från fullblodsproffs till kompismixar.

LAN-eventet kommer att äga rum mellan den 3 och 6 april i Valhall/Skövdes Kulturhus.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport