CS:GO
English version

RUBINO efter förlusten av Rain och Jkaem: ”Jag tror inte någon kommer plocka upp mig”

av Simon Engstrand

Genom åren har norske talangen Ruben ”RUBINO” Villarroel representerat ett flertal organisationer och fått se kamrater plockas upp av bättre lag.
Han ser likheter mellan spelarhandeln i CS:GO och fotboll, men att han själv skulle bli upplockad tror han inte kommer hända.
– Isåfall hade det nog redan hänt tidigare, säger RUBINO till Aftonbladet Esport.

Ruben ”RUBINO” Villarroel dök först upp i CS:GO-scenen när han med det nya laget H2K började tävla i början av 2014. Laget var en utav de första lovande femmorna i Norge och snart började de leverera resultat.

Ganska exakt ett år senare befann han sig under LGB eSports fana. Under året hoppade han mellan flera olika organisationer, som Lions och London Conspiracy, och ett ständigt återkommande problem verkade vara lagändringar. När Håvard ”rain” Nygaard senare rekryterades till Kinguin, numera Gamers2, föll allt samman.

”Vi hade höga ambitioner”

Efter Kinguin-rekryteringen spelade norrmännen flera månader utan fulltalig femma, men plötsligt kom en stor förändring. Copenhagen Wolves offentliggjorde sin nya satsning med norrmännen RUBINO, Joakim ”jkaem” Myrbostad, Morten ”zEVES” Vollan och svenskarna Simon ”twist” Eliasson och Erik ”zende” Sundequist.

Spelarna började snabbt visa lovande resultat på bland annat Dreamhack London. Men på Dreamhack Stockholm, kvalet till nästa major, föll laget på mållinjen och snart kom ett nytt dystert besked. Jkaem, en utav lagets största talanger, lämnade. Ännu en vän hade gått förlorad till Gamers2.
– Vi hade höga ambitioner med det nya laget, men visste att det skulle ta ett tag innan allt fungerade bra – eftersom vi hade två svenskar. Fast det mesta funkade ändå ganska bra vad gäller kommunikationen, säger RUBINO till Aftonbladet Esport och fortsätter:
– Först spelade vi på Dreamhack London och slog SK Gaming samt Gamers2, vilket jag tycker är ganska bra för ett nytt lag. Vi hade höga förväntningar att kvala på Dreamhack Stockholm, men det slutade inte riktigt som vi ville. Vi lyckades inte fokusera till hundra procent och gjorde misstag som förmodligen aldrig skulle hända online.

”Det börjar likna fotboll”

Trots alla svängar som RUBINO gått igenom under sin gaming-karriär verkar han ännu inte ha tappat motivationen.
– Jag kommer knappast sluta. Jag älskar spelet, folket runt det, resorna, adrenalinet och allt annat kring Counter-Strike. Jag älskar det bara. Jag måste bara komma igång igen, säger RUBINO med ett leende och fortsätter:
– När du känner att du steppar upp individuellt och som lag, när allt känns rätt – och någon snor en viktig spelare – är det svårt att bara studsa tillbaka. Det är svårt att veta vad man ska göra. Man börjar tveka på sig själv och sådant, men jag älskar fortfarande spelet och tycker det vore riktigt dumt att pensionera mig nu när jag fortfarande är relativt ung. Spelet blir ju bara större och större. Egentligen påverkar det först och främst bara mitt egna självförtroende.

Du har ju varit med om ganska många lagändringar, hur känns det?
– Det börjar likna fotboll. Du har en skicklig spelare som kan vinna matcher åt dig mot bättre lag. Spelaren upptäcks och de snor honom, eftersom han är ett hot. Samtidigt – att försörja sig på CS med gratis resor, tävlingar och träffa massor av nya människor – vem vill inte det?

Känns det som du måste jobba för att bevisa dig själv individuellt och kanske plockas upp av något lag – eller är det fortfarande laget som är viktigast?
– Själv tycker jag att jag redan bevisat mig. Hur andra ser på mig vet jag inte. Jag tror inte någon kommer plocka upp mig, för isåfall hade det nog redan hänt tidigare.
– Jag tror man kan ta sig långt genom träning utan att ha de bästa spelarna. Det handlar om hur dedikerad du är tror jag. Alla fem i laget måste ha samma ambitioner och om någon tvivlar på en spelare eller laget så blir det jobbigt.

”Vi får se vad som händer”

Laget är nere på fyra man. Twist och Zende har på senare tid spelat med sina gamla Team Property-kollegor i officiella Copenhagen Wolves-matcher. Enligt RUBINO är laget ännu inte dött.
– Jag kan inte säga något just nu eftersom inget är klart. Vi är fortfarande fyra spelare, men vi kollar på olika möjligheter. Vi får se vad som händer.

Hur stor förlust var det att tappa Jkaem?
– Det var en stor förlust eftersom vi hade tränat med honom och hade bestämda roller. Han är en riktigt skicklig spelare, förmodligen den bästa av oss i laget, så jag skulle säga det var en stor förlust.
– När det kommer till rå aim är Jkaem en av de bästa spelarna jag sett och spelet med. Jag tror han kommer blir ännu bättre i Gamers2. Jkaem och rain är tveklöst Norges bästa spelare.

Hur känns det att spela Counter-Strike just nu?
– Efter att Jkaem lämnade har det varit svårt med motivation och så vidare. En god vän och bra spelare är inte  kvar i laget längre. Det är inte första gången detta händer mig. Det känns som jag har någon slags aura, att varje gång det går bra med ett lag så händer någonting och jag åker tillbaka till ruta ett. När sådana saker händer är det svårt att bara studsa tillbaka med hög motivation.

Ruben "RUBINO" Villarroel

Namn: Ruben Villarroel
Ålder: 21
Land: Norway
Lag: Copenhagen Wolves

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport