CS:GO

Så ska Dreamhack råda bot på fuskarna

av Björn Ehrnberg
Om du är en producent som gillar e-sport kan drömjobbet bli ditt. Foto: Rikard Söderberg.
Om du är en producent som gillar e-sport kan drömjobbet bli ditt. Foto: Rikard Söderberg.

Den senaste tidens VAC-bans har försatt CS:GO-scenen i gungning. Flera spelare har anklagats för att använda fusk, och häxjakten har varit total. Nu har franske spelaren Richard ”shox” Papillon berättat vad spelarna tvingas göra inför årets största turnering.
– Spelarna har fått skicka in sina konfigurationer till Dreamhacks administratörer för att undvika att använda USB-stickor och internetuppkoppling. Vi var tvungna att skicka in dem innan onsdag, sa stjärnan på sin stream.

Den senaste veckan har varit omtumlande för CS:GO-världen. Hovik ”KQLY” Tovmassian och Gordon ”Sf” Giry har stängts av till följd av att Valves antifusk-system upptäckt oegentligheter på deras konton.

De två franska spelarnas organisationer, Titan respektive Epsilon, har blivit diskvalificerade från Dreamhack Winter. Årets sista major går av stapeln i veckan och på spel står miljontals kronor.

”Lovade ett fusk-fritt event”

Frågan på allas läppar har varit hur Dreamhack ska stoppa fusk på turneringen. Nu har LDLC-spelaren Richard ”shox” Papillon avslöjat att spelarna tvingats skicka in sina konfigurationer – det vill säga inställningar i spelet – till Dreamhack. Allt för att undvika USB-stickor och internetuppkopplingar.

Dreamhacks administratör, Robert Jonasson, skriver på Reddit att detta bara är ett led av många för att råda bot på fusken.
”Jag lovade ett fusk-fritt event och jag har jobbat dag och natt för att uppnå det,” skriver han på Reddit och fortsätter:
”Jag hoppas att ni kommer uppskatta turneringen.”

 

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport