CS:GO
English version

Schneider: ”Vi vill göra Team Property stolta i alla lägen”

av Björn Ehrnberg
Andreas ”Schneider” Lindberg.
Andreas ”Schneider” Lindberg.

Team Property har rest till de brittiska öarna för att göra upp med världseliten i Gfinity.
Nu berättar lagets stora stjärna om hur det blir att spela med JW och om känslan i laget.
– Vi är goda vänner och har en bra stämning i laget, säger Andreas ”schneider” Lindberg till Aftonbladet Esport. 

Team Property kommer få utstå tuffast tänkbara start på Gfinity-turneringen i England. Det svenska laget har landat i samma grupp som bland annat Ninjas in Pyjamas samt Team EnvyUs. Samtidigt kommer Team Property till spel i London med en inhoppare – dock inte vilken inhoppare som helst.
– Det är både ris och ros. Vi tappar ju såklart en bit i vårt lagspel och vi andra får flytta runt så att Jesper ”JW” Wecksell är bekväm. Men JW är ju kanske den absolut bästa spelaren i världen så det är klart att vi hoppas att han kan visa vägen åt oss i svåra lägen. Så jag skulle vilja säga att det är tråkigt att Eric ”zende” Sundeqvist inte kunde komma, för det här skulle vara vår första internationella turnering som lag. Men jag är glad att vi fick en så bra spelare och vän som ersättare, säger Andreas ”schneider” Lindberg till Aftonbladet Esport.

”Han är en bra manager”

En av många nycklar till Fnatics seger i ESL One i Katowice var hur laget scoutat sina motståndare. Till sin hjälp tog då den svenska stormakten Team Propertys manager som hjälpte Jonatan ”Devilwalk” Lundberg i arbetet med att kartlägga de andra storlagen. Nu förklarar Schneider hur viktig Viktor ”vuggo” Jendeby är i Team Property.
– Han är en bra manager, han hjälper oss med små tips här och där hur lag spelar och vad vi kan göra emot det, sen har han ibland varit en liten pappa som får oss att komma någon vart i svåra diskussioner. Så hans arbete hjälper oss helt klart.

Som utomstående får man känslan av att ni har en stark lagsammanhållning och uppenbar talang i laget. Men vad är det som kommer krävas specifikt från er för att slå er in i världseliten?
– Ja, vi är goda vänner och har bra stämning i laget, men vänskap är inte allt. Jag tror vi behöver mer tid som lag och individuellt. Simon ”twist” Eliasson och jag ligger nog kanske lite före dom andra i laget med tanke på vår bakgrund i CS:GO, men jag tycker dom andra är riktigt talangfulla och lär sig snabbt. Så jag skulle vilja säga att vi behöver mer tid bara för att kunna nå absoluta toppen.

Det är, vilket är väldigt olyckligt, så att namnet Team Property drogs ner rätt hårt efter Emilio-skandalen. Är det något ni märker av – även om ingen av er var ens i närheten av det? Och, oavsett vad, är det något som eventuellt motiverar er än mer?
– Ingen i laget har nog någonsin känt av något som är relaterat med Joel ”emilio” Mako. Det han gjorde står för honom och inte ett helt lag eller organisation. För oss som spelare har det aldrig varit något men för vår organisation kan det nog ha varit en stor smäll. Det motiverar mig inget mer än vad jag redan är men det är klart vi vill göra team property stolta i alla lägen.

”Kan verkligen smälla”

Du har varit en stjärna på scenen under en längre tid. Med allt det du kan erbjuda när det kommer till talang och erfarenhet vad skulle du säga är det viktigaste?
– 
Jag tycker personligen erfarenhet kan ta dig väldigt långt, säger Schneider och fortsätter:
– Det är det som ger dig förmågan att kunna göra det som är bäst för laget i alla lägen. Alla som är proffs top 1-15 har talang, aim och så vidare, men i slutändan är det de som kan fatta bäst beslut i matcher som vinner. Vara kylig och vänta på rätt tillfällen för att få så lätta frags som möjligt.

Vem ska folk hålla ett extra öga på inför era matcher?
– Simon är helt klart väldigt grym, men det vet folk redan. Jag tycker folk ska kolla extra noga på Mathias ”pauf” Köhler, han kan verkligen smälla ner folk höger och vänster när han kommer igång. Sen vill jag inte att berg blir bortglömd. Han har en svår roll i laget med många svåra positioner men han kan ändå vinna matcher åt oss tack vare viktiga frags eller calls.

Team Property inleder sin resa på andra sidan Nordsjön mot franska Team EnvyUs. Matchen börjar, enligt schemat, klockan 22.00 på fredagskvällen.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport