CS:GO
English version

ScreaM om sista tiden i Gamers2: ”Atmosfären blev rätt dålig”

av Björn Ehrnberg, Simon Engstrand
Adil "ScreaM" Benrlitom at Dreamhack Summer with Kinguin

Kort efter att Adil ”Scream” Benrlitom lämnat Gamers2 börjar rykten cirkulera om att tre av spelarna som blev kvar i Gamers2 skulle ta klivet in i NiP.
Ninjas in Pyjamas vd dementerade uppgifterna, men ScreaM menar nu att ryktena inte är helt ute och cyklar.
– Jag tror att NiP kommer förändras, konstaterar han för Aftonbladet Esport.

Gamers2, som tidigare gick under namnet Kinguin, levererade under senaste majorn i Cologne där laget tog sig till kvartsfinal och därmed även var klara för spel under Dreamhack Cluj. Men under Dreamhack London hade något förändats.
– Det var ganska skumt efter som saker hände och atmosfären blev rätt dålig. Vi agerade inte som ett lag under turneringen. Vi är vänner nu igen, men just då fungerade vi inte som ett lag i spelet. Vi kunde inte vinna där, det var helt omöjligt, berättar den nye Titan-stjärnan Adil ”ScreaM” Benrlitom för Aftonbladet Esport.

Kan du utveckla vad som hände?
– Egentligen inte. Vi är fortfarande vänner och jag tycker fortfarande om dem. Jag hatar dem inte. Faktumet att tre av killarna var svenskar och vi pratade bara engelska med Ricardo ”fox” Pacheco, men de andra pratade mycket svenska och det var inte bra.

Hamnade du och fox lite utanför?
–Ja. Vi agerade inte som ett lag. Vi spenderade inte tid tillsammans, utan det var mer som grupper i laget och det kändes inte riktigt bra.

”Känns skumt”

Efter eventet lämnade som bekant den belgiske stjärnan Gamers2 och återvände till sina tidigare lagkamrater i Titan, där han ersatte Mathieu ”Maniac” Quiquerez.
– Det känns skumt, men det känns bättre. Det känns skumt för att jag bara för en vecka sedan var med Gamers2 och nu är jag i ett helt annant lag. Men jag tror att det blir bättre så här.
– Jag har alltid gillat att spela med Richard ”shox” PapillonKevin ”Ex6TenZ” Droolans och Edouard ”SmithZz” Debourdeaux. Jag aldrig tidigare spelat med Cédric ”RpK” Guipouy, men han är en bra kille. Vi var alltid bra när vi spelade tillsammans med både bra atomsfär i spelet och utanför.

Känner du sympatier för Maniac?
– Det gör jag självklart. Han är en vän och jag tycker han är en bra spelare och människa. Jag känner mig uppenbarligen ledsam för hans skull, men jag tror att han kommer hitta ett bra lag att spela i. Han fungerade bara inte just nu i Titan på grund av rollfördelningen.

”NiP kommer att förändras”

Efter att ScreaM lämnat Gamers2 och anslutit till Titan, gick Fragbite.com ut med ett rykte om att den skandinaviska trion i Gamers2,  Mikail ”Maikelele” Bill, Dennis ”dennis” Edman och Håvard ”Rain” Nygaard, skulle gå till Ninjas in Pyjamas. Ryktena dementerades av NiP:s vd, Per Lilliefelth, men ScreaM verkar anse att de inte är helt fel.
– Jag tror att något kommer hända en dag. Jag vet inte när, kanske snart, kanske efter majorn. Jag tror att något kommer att ske, en stor transferkarusell på den svenska scenen.
– Det är många rykten som cirkulerar just nu, men jag tror att NiP kommer att förändras. Dennis och Rain är riktigt bra spelare och de kommer förmodligen att skapa ett nytt svenskt lag, jag vet inte hur det kommer se ut – men de kommer göra det, avslutar ScreaM efter Titans inledande seger under Dreamhack Stockholm mot Skyred.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport