CS:GO
English version

Semmler: ”Den nordamerikanska scenen kommer bli gigantisk efter det här”

av Tobias Lundgren
semmler

MLG:s CS:GO-turnering under X-Games i Aspen är över och i finalen fick svenskhoppet Ninjas in Pyjamas stryk av LDLC i en episk match.
Och RoomOnFire-profilen Auguste ”Semmler” Massonnat hyllar nu arrangörerna för eventet – och tror att det kommer hjälpa den nordamerikanska communityn växa.
– Den scenen kommer att bli gigantisk efter den här turneringen, säger han.

För första gången i CS:GO-historien arrangerade MLG en turnering i spelet och gjorde det i princip helt fläckfritt. En av profilerna som stämmer in i hyllningskören är RoomOnFires caster Auguste ”Semmler” Massonnat som är imponerad av vad han såg.
– Arenan såg fantastisk ut, tidslinjen var perfekt och det verkar som att allting gått bra. Jag är bara glad att MLG startar året med en smäll eftersom CS:GO är nytt för dem. Det är den perfekta inledningen på året och de har redan satt nivån med sin produktion, säger han.
– Och matcherna har varit jäkligt bra, med alla lag på 1-1 i gruppspelen efter första dagen. Jag satt hemma och var bara ”okej?”. Det är bra att få ett annorlunda format än de vanliga GSL-utslagningsbracketarna. Formatet fungerade bra och vanligtvis är det bara DreamHack som har sådan tur med gruppspelen.

Hyllar de mindre kända lagen

Han lyfter framförallt de mindre namnkunniga lagen, som brasilianska Kabum, och att de lyckades visa upp stundvis imponerande spel.
– Det var underdogs som vann mot favoriter och matcherna var väldigt fram och tillbaka. Eventuellt lyckades favoriterna gå vidare men innan det fick vi ändå en show. Det var inte bara en slösad dag där allt gick planenligt, det var faktiskt underhållande och med bra storys.

”Det är så mycket action kring scenen nu”

Och trots att de nordamerikanska lagen inte tog sig till finalspelet tror Semmler att communityn i USA kommer få en boost av X-Games.
– Den nordamerikanska scenen kommer bli gigantisk efter det här eventet med alla topporganisationer som letar ett CS:GO-lag. Det är så mycket action kring scenen just nu och den har potential, med hungriga spelare. Men de har inte infrastrukturen än för att tävla med europeiska lag på regelbunden basis. Det är lite som när du jämför den västerländska scenen med Korea när det gäller League of Legends och StarCraft 2. De har bättre uppbackning för spelarna och Nordamerika håller på att ta sig dit. Nu har de lag som CLG och Liquid som ger sig in i CS:GO, det kommer bli riktigt intressant.

”NiP mot Fnatic var sjukt att se”

Innan finalen mellan Ninjas in Pyjamas och LDLC pratade han även om matchen under lördagen, som Duncan ”Thorin” Shields sa var ”den bästa CS:GO-matchen någonsin”. Den numer klassiska semifinalen mellan Ninjas in Pyjamas och Fnatic.
– Den var sjuk att se. Eftersom de är landsmän och känner varandra så bra blir matcherna grymma och den var allt vi hade kunnat hoppats på. Om vi hade sänt den matchen hade jag nog inte haft någon röst efteråt. Jag och Anders hade fått komma på nya ”catchphrases”.

”Hårdast arbetande killarna jag känner”

Semmler hyllar också sina kollegor vid MLG-casterdesken, Daniel ”ddk” Kapadia och Matthew ”Sadokist” Trivett.
– Jag var glad över att ddk fick tillfälle att glänsa, han är en av de hårdast arbetande killarna jag känner när det gäller att komma på nytt material och förbättra sig själv. Han har hållit på i en evighet och jag är riktigt glad att han fick det här stora eventet. Han har gjort det grymt.
– Sadokist kände jag inte till lika bra men det är fantastiskt att se en till nordamerikansk caster eftersom det är bra med variation. Folk skulle bli irriterade om det bara var jag och Anders för det kommer finnas mer än tillräckligt med turneringar att casta det här året.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport