CS:GO

Semmler efter segern: ”De är riktiga monster”

av Tobias Lundgren

Fnatics hyperstarka form efter segern i FaceIT-finalen för bara några dagar sedan håller i sig.
I ESWC-finalen blev hemmalaget LDLC blott en munsbit då svenskarna kunde ta titeln efter 2-0 i matcher.
– Vår in game leader gjorde ett bra jobb med att läsa dem, så vi kände oss självsäkra även när det blev tight, säger Olof ”OlofM” Kajbjer efter matchen.

Efter segern i Milano och FaceIT förra veckan åkte svenska Fnatic vidare till Paris och årets Electronic Sports World. Där visade de återigen varför de är världens just nu bästa CS:GO-lag då de tog sig till ännu en final och ställdes mot hemmalaget LDLC.

”Gjorde ett bra jobb med att läsa dem”

Finalen började också på bästa sätt för svenskarna, som tog en snabb ledning med 4-0 innan LDLC kom in i matchen. Vincent ’Happy’ Cervoni såg stekhet ut i inledningen och påhejad av hemmafansen hade han 13-3-5 i stats redan i sjunde rundan. Men trots att fransmännen gjorde sitt bästa för att utmana Fnatic låg de hela tiden ett steg efter.
– Vår IGL Markus ”Pronax” Wallsten gjorde ett bra jobb med att läsa dem, så vi kände oss självsäkra även när det blev tight, säger Olof ”OlofM” Kajbjer efter matchen.

Prov på den beslutsförmågan visade Pronax i nionde rundan då LDLC svalde en B-fejk med hull och hår och tvingades rotera in till A, där de sedan plockades enkelt av Jesper ”JW” Wecksell som fick en trippelkill.
– Det kommer dröja länge innan ett lag väljer Inferno mot Fnatic, kommenterade Anders Blume efter att segern var klar med 16-10.

”De är absoluta monster”

På Cache fick LDLC återigen nöja sig med att jaga svenskar över hela kartan. Men ett oerhört samspelt Fnatic lyckades komma tillbaka gång efter annan även om fransmännen lyckades decimera deras antal i början av rundorna. Matchpoängen blev symbolisk för hela matchen då LDLC väljer att fräckt boosta upp en spelare bakom Fnatics rygg, men trots att Fabien ”kioShiMa” Fiey överraskade motståndarna helt fick han bara med sig en av dem innan han själv gick ner. När OlofM sedan plockade upp kollegan JW:s AWP och satte ett par fina skott var andra titeln på bara en vecka bärgad.
– De har sett dominanta ut senaste månaderna, men nu har det börjat få resultat. De är absoluta monster, säger Auguste ”Semmler” Massonnat efter uppvisningen.

Vann 20 000 dollar

För segern fick Fnatic 20 000 dollar. På tredje plats efter LDLC kom polska Virtus.Pro som besegrade Na’Vi i bronsmatchen.
– Vi ville verkligen ha en medalj, så en tredjeplats är bra, sa Wiktor ”TaZ” Wojtas i efterintervjun.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport