CS:GO

Shahzam: ”Hoppas kunna ge folk ett nytt intryck av mig”

av Tobias Lundgren

Storstjärnan Hiko lämnade Cloud9 och ersattes med AWP:ern Shahzam, som har ett något skamfilat rykte på den nordamerikanska scenen på grund av sitt beteende mot communityn.
Men i en intervju med CS:GO-showen The Hype berättar värvningen hur han nu vill jobba för att förbättra sitt anseende.
– När jag var yngre gjorde jag en del misstag som jag ångrar. Jag hoppas kunna ge folk ett nytt intryck med den här möjligheten, säger Shahzeb ”Shahzam” Khan.

Efter en tids dåliga resultat bestämde sig Spencer ”Hiko” Martin för att lämna amerikanska storlaget Cloud9. Bara dagar senare spelade han MLG-kval med rivalerna iBUYPOWER. Martins forna lag bestämde sig för att värva AWP-stjärnan Shahzeb ”Shahzam” Khan som ersättare. Ett något kontroversiellt val då Shahzam tidigare hamnat i blåsväder på grund av sitt beteende inom communityn. Men Khan själv menar att det inte var någon stor fråga när han rekryterades.
– Jag vet att Cloud9-killarna inte hade övervägt mig om de trodde det skulle vara något som inte kunde förändras, om de trodde att det var ett allvarligt problem. De känner mig som person och jag har träffat dem på lan. Oavsett vad folk säger hoppas jag kunna ge ett nytt intryck med den här möjligheten, säger Shahzam i intervjun.

”Gjorde misstag när jag var yngre”

Han erkänner att han i det förflutna många gånger agerat på tvivelaktiga sätt, men menar att det många gånger förstorats upp.
– När jag var yngre gjorde jag en del misstag som jag ångrar. En del har blåsts ur proportion, men jag har gjort misstag. En enda artikel kan förstöra ens rykte när det tas ur proportion, men jag kommer inte låta det hindra mig, säger han.

Han pratar även om hur Cloud9 kommer förändra spelet när de nu får in en dedikerad AWP-spelare.
– Att ha definierade roller kommer hjälpa. Med mig som dedikerad AWP kommer vårt spel bli mer dynamiskt. Sean Gares kommer fortsätta vara in-game leader och jag tror han eller Mike ”shroud” Grzesiek kommer ta över ”lurking-rollen” som Hiko hade.

Shahzam kommer kastas in i hetluften med Cloud9 mellan 23-25 januari då laget är inbjudet till X-Games i Aspen.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport