CS:GO

Shaq om varför han gillar esport: ”Fansen är så passionerade”

av Tobias Lundgren
ap foto : jessica hill : shaquille o'neal, a 2016 class of inductee into the basketball hall of fame, looks up at photographs on the ceiling of past inductees during a conference at the naismith memorial basketball hall of fame, thursday, sept. 8, 2016, in springfield, mass. (ap photo/jessica hill) shaquille o'nea hall of fame basketbal automatarkiverad

Han har varit gamer hela livet och investerad stort i esportorganisationen NRG.
Nu berättar basketlegendaren Shaquille O’Neal om varför han föll för esporten:
”Det var fansen som gjorde det för mig. De är så passionerade när det gäller favoritspelarna och spelen. Vi såg samma sak i NBA”, säger han i en intervju med Red Bulletin.

Shaquille O’Neal är en av basketvärldens absolut mest kända spelare. Men vid sidan av planen har han alltid haft en passion för gaming, vilket fått in honom på en bana som investerare inom esporten där han tillsammans med baseballspelaren Alex Rodriquez lagt pengar i organisationen NRG.

”Älskar hur intensivt det är”

Nu berättar han i en intervju om kärleken för esporten och hur han ser på den i framtiden.
”Jag har spenderat tid i gamingvärlden i flera år nu. Jag fick med egna ögon se hur spännande CS:GO-scenen har blivit, hur passionerade fansen är och vilka dedikerade atleter spelarna blivit, när jag var på CES (Consumer Electrics Show) i år. Jag ville vara en del av det. Jag kontaktade Andy Miller som är delägare i Sacramento Kings med mig och han bad mig bli en del av NRG esports. Jag älskar hur intensiv CS:GO- och League of Legends-scenerna är och ser fram emot att lägga till fler lag och personligheter till NRG”, säger han i intervjun.

”Det är så du blir en vinnare”

För ”Shaq” var det främst den stora passionen hos alla inblandade som fick honom att falla.
”Det var fansen som gjorde det för mig. De är så passionerade när det gäller favoritspelarna och spelen. Vi såg samma sak i NBA och andra traditionella sportligor. Sponsorer och distributionen följer alltid efter då”.
Han pekar också på likheterna mellan esport och traditionell sport.
”Lagspelet. Det är fem spelare som tränar tillsammans och litar på varandra. Det är så du blir en vinnare. Det handlar om att nöta och det krävs enorm dedikation för att bli bäst”.

Stjärnan uppmanar även sådana som ännu inte hoppat på esporttåget att överväga det.
”Millenniepubliken är här, tillgängligheten för fansen är på en nivå vi aldrig sett förut och alla spelar spel. Det är naturligt”.

 

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport