CS:GO

SK skriver historia: ”Vi är det perfekta laget”

av Simon Engstrand
ColdzeraSK

Brasilianska världsstjärnorna i SK Gaming får ännu en gång kliva upp på scen och ta emot publikens jubel.
Efter att ha kammat hem sin andra raka major-seger påbörjar de nu ett nytt kapitel i CS:GO-historia.
– Vi lämnade våra familjer, våra hem, för att se vad vi kunde åstadkomma, och det här är mer än vi förväntade oss, säger Gabriel ”FalleN” Toledo efter vinsten.

CS:GO-historia är skriven. På både ett och annat sätt. För första gången någonsin har vi haft ett nordamerikanskt lag i major-final, för första gången någonsin har vi inte haft en major-final helt utan europeiska lag, och som andra lag någonsin vinner brasilianska SK Gaming två major-turneringar på raken.

För ett och ett halvt år sedan överraskade de brasilianska stjärnorna genom att skrälla mot lag som NiP och Fnatic. Nu är de tveklöst världens bästa lag vars resa till toppen nog måste vara en av de mest imponerande i CS-historia.

På ESL One Cologne lyckades SK-spelarna Gabriel ”FalleN” Taledo, Lincoln ”fnx” Lau, Marcelo ”coldzera” David, Epitácio ”TACO” de Melo och Fernando ”fer” Alvarenga plocka hem sin andra major-titel någonsin. Amerikanska Team Liquid hade tack vare enastående insatser mot Fnatic och Na’vi lyckats ta sig till turneringens sista match – och därmed bli det första nordamerikanska lag att delta i en major-final

När matchen drog i gång lyckades de brasilianska förhandsfavoriterna kamma hem den första kartan Train med övertygande siffror, och fortsatte därefter att rulla på. Experterna trodde att segern skulle gå hem till SK, men menade att efter Liquids insats mot Fnatic på Cobblestone så skulle nordamerikanarna kunna ha en chans. I den fjortonde rundan visade Josh ”jdm64” Marzano varför:

Men när motståndarna har en Coldzera i spetsen är det svårt att tvinga fram en vinst. Och i det här fallet visade sig SK vara allt för tuffa. Snart hade segern gått hem till den sydamerikanska truppen och Liquid fick nöja sig med en historisk andra plats.
– Jag tror vi är det perfekt laget, vi har försökt så länge och så hårt för det här, sa FalleN efter jättevinsten och fortsatte:
– Det här är mycket mer än vi hade väntat oss. Vi lämnade våra familjer, våra hem, för att se vad vi kunde åstadkomma, och det här är över förväntan.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport