CS:GO
English version

Slop3: ”Rätt skönt att inte ha hundra procent fel”

av Tobias Lundgren
slop3
Fredrik ”Slop3” Wahlstedt. Foto: Facebook / Privat

Mitt under en streamingsession och i samtal med sina tittare började han spåna på en teori.
Ett dygn senare hade ryktet Fredrik ”Slop3” Wahlstedt startade bekräftats och plötsligt hade han breakat den största spelarstoryn i år.
– Det var en lättnad när det visade sig vara rätt, med tanke på hur stort det blivit på bara ett par timmar, säger han nu.

Fredrik ”Slop3” Wahlstedt har varit en Counterstrike-profil på den svenska scenen en längre tid.  Efter att nyligen börjat streama mer aktivt igen satt han under torsdagen och pratade med sina tittare när han plötsligt började fundera på en teori.
– Någon pratade om tweeten att Maikelele skulle spela med Orbit. Jag hade sett den men inte reagerat på att NiP skulle spela match på söndagen också. När någon sa det tänkte jag ”det där är ju väldigt underligt, hur hade de tänkt lösa saken?”.

”Där föll polletten ner”

Slop3 började lägga pussel och fick snart ihop en bild av situationen. Mikail ”Maikelele” Bills tweet, att han inte varit på efterfesten till Pantamera och att någon samtidigt tipsade om att Marcus ”Delpan” Larsson ryktades som inhoppare i StarSeries.
– De lånar ut Maikelele och tar in en inhoppare för en stor turnering. Det var där polletten föll ner för så skulle aldrig NiP som är en stor och seriös förening göra. Det var något som inte stod rätt till.

”90 procent sa att jag hade fel”

Slop3 twittrade sedan ut teorin och såg hur den snabbt retweetades. Men han, som tidigare skrivit för esport-sajten Rakaka.se, var tvungen att få ner sina tankar mer utförligt i skrift istället för att bara spekulera på streamen när han såg vilken spridning ryktet fick. Så han gick in på Reddit och skrev sitt första inlägg någonsin, där han förklarade teorin. Men på forumet möttes han av skepsis.
– 90 procent sa att jag hade fel. Alla sa att ”han har spelat skitbra, varför skulle han lämna eller de kicka honom?

Hur reagerade du när du såg spridningen det fick?

– Jag blev egentligen mer oroad över att det spridit sig. Jag ville inte att det skulle påverka någon på så sätt att vi skulle sätta någon i en position där de blev ifrågasatta för något de inte förtjänade att bli ifrågasatta för.

”Skönt att inte ha hundra procent fel”

Efter inlägget på Reddit publicera flera stora esportsajter ryktet. Maikelele kommenterade sedan att Slop3 ”var ute och cyklade”, men när Ninjas in Pyjamas under fredagseftermiddagen bekräftade att de nu letar ersättare till AWP-stjärnan blev ryktet plötsligt sanning och Wahlstedt hade breakat den kanske största spelarhändelsen under 2015.
– Det var en lättnad för en själv när det visade sig vara rätt med tanke på hur stort det blivit på ett par timmar. Samtidigt tycker jag inte det är rätt beslut sett ur prestationssynpunkt. Men det var rätt skönt att inte ha hundra procent fel och bli hatad av alla, även fast mina punkter kanske inte stämde helt.
– Men det jag ogillar mest är att jag sa att Delpan skulle vara inhoppare, för jag insåg inte effekten det skulle få på honom och att han fram tills matchen fick ett tryck på sig som han inte behövde.

”Bästa AWP:ern för NiP är Maikelele”

Hur tycker du han skötte sig i NiP-debuten?

– Jag tycker han gjorde en bra insats i förhållande till vad som var förväntat. Alla jämför med Maikelele och Delpan hade ”ups and downs”, men han visade framförallt allt sista kartan att han har det som krävs för att spela med NiP. Men det viktigaste för dem är att ta ett beslut vem de ska använda, då Katowice är en månad bort.
– Men jag har en känsla att Maikelele-grejen är temporär och har blivit större än den behövde bli. Jag tror de kommer inse att bästa AWP:ern för NiP är Maikelele och att eventuella andra personliga faktorer som håller honom tillbaka i laget är något dom måste lösa.

Kommer du fortsätta breaka sådana här dynamitgrejer i din stream nu?

– Nej, det var en engångsföreteelse att jag fick fram en teori med hjälp av chatten och fick fram en story som jag med pusselbitarna trodde kunde vara rätt men aldrig trodde att den skulle vara det.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport