CS:GO

Sparkade Epsilonkaptenen: ”Vi förlorade medvetet”

av Björn Ehrnberg
gmxPUGG

CS:GO-scenen skakas av ny misstänkt bettingskandal.
Efter att tidigare spelarna i iBUYPOWER blivit avstängda på obestämd tid finns det nu risk att spelarna i Epsilon får gå samma öde.
Den sparkade spelaren Robin ”GMX” Stahmer har nu berättat att stjärnorna lagt sig i en match.
”I september lade vi oss i en ESEA-match mot OverGaming för att vinna skins till oss själva och vänner till oss,” skriver den nu pensionerade spelaren.

Efter den senaste tidens stora bettingskandal som skakat nordamerikanska CS:GO-scenen i grunden är nu det europeiska topplaget Epsilon misstänkta för att ha lagt sig i en match.

Det var i september som Epsilon mötte spanska laget OverGaming i ESEA Invite Season 17 . Matchen hade ingen betydelse för turneringens utgång, varken Epsilon eller OverGaming kunde ta sig vidare, drabbningen slutade 16-3 till spanjorerna. Nu tar den sparkade lagkaptenen, Robin ”GMX” Stahmer, bladet ur mun och berättar om omständigheterna kring läggmatchen.

”Planerade inte det här tillsammans”

Enligt den franska nättidningen Vakarm.net ska CS:GOLounge bekräftat att vänner till spelarna i Epsilon lagt spel på motståndarna. Bland annat ska den nuvarande Epsilonspelaren, Morgan ”B1GGY” Madour, lagt ett bet på motståndarlaget som motsvarar 1 757 kronor. Flertalet andra spelare och vänner till proffsen har lagt andra vad.
”Vi planerade inte det här tillsammans, utan varje spelare agerade på eget bevåg för att få sina skins. Jag vann lite skins via en vän, och jag vet att några av mina lagkamrater också vann skins,” skriver den avskedade ex-Epsilonkaptenen Robin ”GMX” Stahmer i ett meddelande till Vakarm.net.

”Vi kommer utreda det här internt”

Nu har den nordamerikanska ligan ESEA, som tidigare i veckan stängde av iBUYPOWER-spelarna efter den senaste skandalen, startat en utredning enligt sajten HLTV. Dessutom har före detta proffsspelaren Steeve ”Ozstrik3r” Flavigni bekräftat att han kände till läggmatchen.
”Rapporter om att Epsilon eSports riggat en match har dykt upp och vi har kontaktat Valve för att delge all information vi har i nuläget och kommer fortsätta utreda det här internt”, säger ESEA-grundaren Eric ”Ipkane” Thunberg.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport