CS:GO

Spitfire efter förlusten ”Vi tog inte för oss”

av teodice
spitfire

Helgen lider mot sitt slut och CS:GO-laget har landat i Sverige efter sitt äventyr i Oslo. Det blev en andra plats på Gigacon efter förlust med 2-0 mot den svenska femman från Flipsid3 Tactics. Christian “Spitfire” Schiölde delar med sig av sina tankar från turneringen och lagets insats.

Ni började spela på Gigacon under fredagkvällen då det var ESWC-kval samt kvartsfinal i Gigacons egna turnering. Ni åkte ut i ESWC-kvalet mot ett relativt okänt lag vid namn Gplay. Vad hände?
Matchen i ESWC-kvalet var näst intill omöjlig att spela. Det pågick en trance-koncert samtidigt på eventet så man hörde ingenting ingame och på vår teamspeak vart det ju såklart helt kaos. Eftersom ingen hörde vad någon callade etc så förlorade vi den matchen för att vi inte kunde spela ihop eller ge varandra information helt enkelt.

Påverkade resultatet i ESWC-kvalet er något i första matchen mot norska Agent under lördagen?
Den påverkade nog oss inte så mycket under matchen mot agent dom var nog bara lite bättre än vad vi hade förväntat oss. Att de tog en karta från oss berodde nog mest på att vi spelade Train för första gången ihop.

Innan finalen mot Flipsid3, diskuterade ni något särskilt inom laget för att bättre förbereda er inför matchen?
Vi diskuterade mest våra pistolrundor och lite tankar omkring hur vi trodde de skulle spela och hur vi skulle anpassa oss.

I både semifinalen och finalen kändes det som att det tog lång tid för er att komma in i matchen. Vad, enligt dig, hindrade er från att tidigare börja vinna rundor och skaffa er ett övertag?
Det som stoppade oss i finalen och delvis i semin var att vi inte tog för oss tillräckligt Vi spelade väldigt defensivt och valde att backa tillbaka från områden istället för att pressa våra motståndare. Det var nog mest det som gjorde att vi blev låsta tidigt eftersom dom fick så mycket information om vad vi gjorde.

Tagging har nu kommit till CS:GO vilket gör att du tappar fart när du blir träffad. Är det en funktion i spelet du saknat? Påverkade det er något att patchen kom precis till starten av turneringen?
Jag tycker det är riktigt bra att taggning äntligen kom tillbaka till CS i den senaste uppdateringen. Det enda som jag inte gillar är att HE-granaten slowar spelare det är verkligen nånting Valve måste ta bort. Det påverkade oss inte så mycket tror jag. Det var lika för alla som spelade på Gigacon, ingen hann testa skillnaderna innan vi skulle spela turneringen.

Vad kommer ni i huvudsak fokusera på att förbättra inför Fragbite Masters som spelas nu denna kommande vecka?
Inför Fragbite Masters kommer vi nog fokusera på att spela aggressivare och skapa mer taktiker tillsammans att falla tillbaks på för banor som inferno/mirage

Innan Fragbite Masters på onsdag har ni även chansen att se vårt lag möta Mousesports på Tisdag 19.00 i en showmatch arrangerad av Millenium. 500 dollar står på spel och det återstår att se hur formen ser ut där inför prövningen mot fnatic.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport