CS:GO

Steel hånas – efter sin ”ursäkt” till fansen

av Tobias Lundgren
steelursäkt

Efter den stora matchfixningsskandalen som bekräftades i veckan har nu en av huvudpersonerna, Josh ”Steel” Nissan, bett om ursäkt i ett långt inlägg på Facebook.
Men i flera passager verkar han skylla sina handlingar på communityn – och nu hånas han på nätet.
”Han är en patologisk lögnare och narcissist och är bara ledsen för att han åkte fast”, skriver användaren MuffinPuncherMan på Reddit.

Efter att sajten Daily Dot publicerade en rad artiklar som pekade ut amerikanska topplaget iBUYPOWER som delaktiga i en stor matchfixningshärva där medlemmarna tjänat tiotusentals dollar startade företaget bakom spelet CS:GO, Valve, en stor utredning.
De kunde sedan bekräfta uppgifterna och därmed stängdes ett flertal stora profiler av från professionellt spel i flera ligor. Nu har en av huvudpersonerna och den kanske största stjärnan inblandad, Josh ”Steel” Nissan, skrivit en lång ursäkt på sin Facebook-sida.
”Jag var svag mentalt efter att ha förlorat en stor tävling och efter att jag bestämt mig för att sluta i laget. Jag vill be om ursäkt till communityn för det här bakslaget och det pinsamma jag orsakat spelet och mina fans”, skriver han bland annat.

Får fansen att rasa med uttalande

Men en efterföljande passage har fått flera fans att se rött.
”Det som gör mest ont är tiden, pengarna och energin jag lagt ner på att bygga upp den nordamerikanska communityn. Alla glömde snabbt allt bra jag gjort och ju längre jag stannade desto mer bränd blev jag. Jag slutade se på spelet utifrån moraliska värderingar och exploaterade det när jag kunde. Men även om jag blev sågad av communityn rättfärdigar inte det vad jag gjorde. Någonstans tappade jag perspektivet och slutade se allt i svart och vitt. Nu är jag vid en punkt där allt jag jobbat hårt för har tagits ifrån mig”.

”Är bara ledsen för att han åkte dit”

Det menar flera användare på Reddit är ett försökt att flytta fokus och ta bort ansvaret från sig själv och nu sågar de både Steel och de fans som efter inlägget hyllat ursäkten.
”Han skyller på communityn och använder det som en ursäkt. han är inte en 14-19-åring som drömmer om att bli en proffsspelare utan en 26-årig vuxen som behöver pengar för att fortsätta spela. Killen är en patologisk lögnare och narcissist och det är oförståeligt hur folk ser förbi det. Väx upp och öppna era ögon, han är bara ledsen för att han åkte dit”, skriver MuffinPuncherMan.

”Vad är det för fel på er som stöttar honom efter det här uttalandet? Han åkte fast för att han stal pengar från communityn och ni backar upp honom för att han ”ber om ursäkt” nu? Han har förnekat det i ett år och inte visat någon ånger. Han hade många chanser att erkänna men gjorde det inte”, skriver tellermteller.

”Ett sätt att få sympati”

Andra menar att ursäkten bara är ett sätt för att hålla sig kvar inom spelet och kunna fortsätta tjäna pengar.
”Fall inte för det här skitsnacket. Det hade varit en okej ursäkt om han bara riggat en match, men efter iBUYPOWER mot NetCodeGuides.com riggade de en till match fyra månader senare. Hans ursäkter är skitsnack och bara ett sätt för att få sympati så ni ska se hans streams och han fortfarande kan tjäna pengar på spelet”, skriver YouKnowItsTheTruth.

Blev avstängd från Twitch

Men problemen är inte slut för Steel där. Under natten blev hans kanal på Twitch blockerad av sajten då han brutit mot reglerna. Enligt uppgifter ska han varit berusad och visat upp nakenhet i någon form, vilket strider mot de nya reglerna på sajten. Och den senaste tidens avslöjanden verkar ha tagit hårt på den fallna stjärnan.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport