CS:GO

Stjärnan lämnar Cloud9 – ersätts av skandalomsusad spelare

av Tobias Lundgren

Trotjänaren Spencer ”Hiko” Martin lämnar Cloud9:s CS:GO-lag efter ett och ett halvt år.
Han ersätts av AWP-spelaren Shahzeb ”ShahZaM” Khan som senast kommer från Denial E-Sports.
– Med honom blir spelarnas roller i laget mer definierade samtidigt som vi kan bygga på lagatmosfären utanför spelet, säger managern Tres ”stunna” Saranthus i ett pressmeddelande.

Cloud9 säger farväl till en av lagets största profiler när Spencer ”Hiko” Martin nu lämnar organisationen. Under sin tid i laget har han bjudit på en rad spektakulära highlights, som till exempel det galna 180-gradersskottetChristopher ”GeT_RiGhT” Alesund under ESL One i Köln.
Men nu väljer han att gå vidare i karriären och lämna Cloud9, som under 2014 misslyckats med att hävda sig under internationella turneringar.
”Beslutet har varit ett av de svåraste i mitt liv. De senaste två åren har laget fått uppleva stora med- och motgångar och vi har åstadkommit mer än många trodde vi skulle, kanske mer än vi själva trodde. Vi har gått igenom bra och dåliga perioder och haft samma kärna under två år. I slutändan ser jag inte tiden som bortslösad då jag vuxit och lärt mig så mycket genom att spela och resa över världen med det här gänget.”, säger Martin i ett uttalande.

”Är överväldigande tacksam”

Han hyllar även lagets manager Tres ”stunna” Saranthus för allt han gjort för dem och manager själv sörjer förlusten av stjärnspelaren.
”Hela den här historien är något ingen i laget velat gå igenom. Vi har inte velat förändra något då vi hela tiden känt att vi kunnat spela genom smärtan och komma fram till en lösning. Jag är inget annat än överväldigande tacksam för all tid och energi Hiko lagt på laget och på mig och även fast Hiko går vidare är vi entusiastiska inför framtiden”.

”Har haft tvivelaktiga interaktioner”

Laget värvar nu Shahzeb “ShahZam” Khan som Hikos ersättare. En AWP-specialist som kommer från Denial E-Sports.
”Med honom blir spelarnas roller i laget mer definierade samtidigt som vi kan bygga på lagatmosfären utanför spelet. Vi har byggt ett lag som är kapabelt att ge allt de har tävlingsmässigt”, säger Saranthus.

Men han mörkar inte faktumet att ShahZam har ett tvivelaktigt rykte inom communityn där han ses som en bråkstake efter flera incidenter.
”Vi vet att han haft några intressanta och tvivelaktiga interaktioner med communityn tidigare men vi kommer se till att våra spelare beter sig som proffs och representerar communityn ordentligt, enligt Cloud9:s stadgar. Vi hoppas att anklagelserna kan läggas bakom oss och att vi blir stöttade så Nordamerika kan komma tillbaka på den högsta nivån av tävlingsspel i världen”, säger Saranthus.

Och trots sitt ifrågasatta beteende råder inget tvivel om att Shahzam är en av de absolut bästa AWP-spelarna i Nordamerika, som kan bjuda på sådana här highlights.

Cloud9:s laguppställning ser nu ut som följande:

Jordan “n0thing” Gilbert (lagkapten)
Sean “sg@res” Gares
Kory “Semphis” Friesen
Michael “Shroud” Gresziek
Shahzeb  “ShaZham” Khan

 

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport