CS:GO

Stjärnan sparkas efter fuskanklagelserna

av Björn Ehrnberg
Emilio blev utsparkad under matchen mot Hellraisers.
Emilio blev utsparkad under matchen mot Hellraisers.

Efter skandalen i Fragbite Masters där Joel ”emilio” Mako blev VAC-bannad, får spelaren nu sparken från Team Property. Avskedet sker med omedelbar verkan trots emilios förklaring till situationen.
–  Jag lånade ut mitt konto till en kompis och det är han som ska ha fuskat, men det kan jag inte bevisa. Det var dumt av mig att låna ut mitt konto i första skedet, säger emilio i ett uttalande från Team Property.

Det var i samband med en gruppspelsmatch i Fragbite Masters mellan Team Property och Hellraisers som Joel ”emilio” Mako kastades ut från servern. I loggen kunde man läsa att spelaren blivit avstängd av Valves anti-fusk-system, VAC.

Team Propertyspelaren emilio har nu fått sparken efter fadäsen. I ett uttalande från laget kan man läsa att han sparkas med omedelbar verkan.
– Vi visste inte om att det här försiggick och vi kommer aldrig att acceptera den här typen av beteende från en av våra spelare, skriver laget i sitt uttalande.

Nolltolerans

Valves Anti Cheat-system är ett automatiserat system som upptäcker om en spelare fuskar. Programvaran kan aktiveras långt efter det att spelaren utnyttjat fusk. Det som däremot står klart är att om en spelare stängts av, är spelaren permanent avstängd.

”Valve har en nolltolerans mot fusk och en VAC-ban kommer inte att hävas under några omständigheter,” skriver Valve på sin hemsida.

”Allting kommer som en chock”

Team Property förlorade matchen mot Hellraisers. Laget är även diskvalificerat från Fragbite Masters. Villkoret för att få fortsätta spela var att laget kunde bevisa att emilio var oskyldig, något Team Property inte kunnat göra.
– Just nu känns det bara väldigt tomt. Team Property kommer att återvända, men nu måste vi måste bygga upp vårt CS:GO-lag igen, säger lagets ordförande, Aron Larsson.

Samtidigt är det ledsna lagkamrater som fått ta del av beslutet att låta emilio lämna laget. Marcus ”Delpan” Larsson menar att det är en tråkig situation som uppstått, framför allt med tanke på att laget var på väg att hitta storformen.
– Allting kommer som en chock, berättar han för Aftonbladet Esport.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport