CS:GO

Stjärnans hyllning till motståndaren efter dramat: ”Han var matchens lirare”

av Simon Engstrand

I dramatiska drabbningen mellan Na’vi och Tempo storm lyckades Henrique ”hen1” Teles utmana Ladislav ”Guardian” Kovacs med den gröna bössan.
Och efter matchens avslut, som nätt och jämt gick till östeuropeisk vinst, blev han hyllad av världsstjärnan själv.
– Han var matchens lirare enligt mig, sa Guardian.

Inför polska publiken på stora scenen i Katowice drabbade favorittippade Na’vi samman mot nya brasilianska uppstickarna, Tempo Storm, i en match som nog får räknas som turneringens hittills kanske största höjdpunkt.

Glödheta eldmannen Egor ”Flamie” Vasilyev öppnade upp för Na’vi med starka individuella prestationer på Overpass. Östeuropeiska storlaget tog ledningen och fortsatte rulla på.
Tempo Storm-spelaren Henrique ”hen1” Teles ledde sitt lag till en storslagen återhämtning, men tack vare en monsterinsats från Denis ”seized” Kostin kunde Na’vi slutligen säkra vinst med 16-10.

På följande kartan Cobblestone tog Tempo Storm nya styrketag med Gustavo ”SHOOWTiME” Goncalves i spetsen. Efter att ha byggt upp en stor ledning på 13-4 började dock Na’vi komma tillbaka. Och det var inte förrän en rysare i övertid som brassarna kunde ta bäst av tre-serien till en sista och avgörande karta.

Där och då drog Tempo Storm i en högre växel. Som poliser på Mirage tog uppstickarna en brutal 8-0 ledning innan Na’vi överhuvudtaget kunde plocka upp sin första runda.

Men i Counter-Strike kan allting hända och inget övertag är för stort, något som östeuropeiska storlaget bevisade när de sakta men säkert jobbade sig tillbaka och slutligen spikade segern med 16-13.
– Jag underpresterade något otrolig, så jag är glad att vi vann. Och jag är besviken på mig själv, sa Ladislav ”Guardian” Kovacs efter den knappa vinsten, och fortsatte med att hylla motståndarnas AWP-stjärna, Hen1:
– Han var matchens lirare enligt mig.

Härnäst ställs Na’vi i en klassisk drabbning mot rivalerna Luminosity Gaming. Guardian måste komma igång ifall de ska kunna vinna den matchen, säger han.
– Vi kan inte vinna fyra mot fem, vi måste alla prestera.

Följ turneringen på ESL:s Twitch-kanal.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport