CS:GO
English version

Stjärnsvensken Twist om framtiden med nya laget: ”Det är nu jag ska börja satsa”

av Simon Engstrand
Simon "twist" Eliasson. Foto: Team Property
Simon ”twist” Eliasson. Foto: Team Property

Simon ”twist” Eliasson har sedan karriärens höjdpunkt i LGB eSports ”inte satsat så mycket”.
Trots det har han blivit något utav en publikfavorit och nu är han redo att satsa på hårt med det nya laget Copenhagen Wolves.
– Det känns fortfarande som det finns mycket att ta, berättar Twist för Aftonbladet Esport.

Simon ”twist” Eliasson har mer eller mindre blivit en publikfavorit inom communityt och kallas med jämna mellanrum för en utav Sverige bästa spelare. Hans karriär inom Counter-Strike:Global Offensive nådde sin topp under EMS One Katowice 2014, då han spelade med den numera splittrade LGB-femman. Sedan dess har han ”inte satsat så mycket”, men är nu tillbaka med det nya laget Copenhagen Wolves.
– Det är nu jag ska börja satsa igen och jag är positiv att jag kommer nå en bra nivå igen med det här laget, säger Twist till Aftonbladet Esport och fortsätter:
– CS blir ju bara större, och även om jag har missat events och majors så blir det ju bara större. CS kommer inte försvinna på ett bra tag iallafall. Så jag känner väl att, visst jag har missat saker, men det känns fortfarande som det finns mycket att ta.

”Vi fick en bra deal”

Lag med spelare från olika nationer har inom Skandinavien varit ett relativt ovanlig fenomen. Twist och lagkamraten Erik ”zende” Sundequist går emot den trenden med nya satsningen. Lagets övriga tre spelare består nämligen av några utav Norges största talanger: Ruben ”RUBINO” Villarroel, Joakim ”jkaem” Myrbostad och Morten ”zEVES” Vollan.
– Det är inte så vanligt. Det var dem som kontaktade oss efter offline-kvalet till ESL Cologne-majorn och undrade om vi ville spela. Först var vi lite tveksamma, men sen kände vi att vi vill satsa på CS för det blir bara större och större, så då tog vi det. Vi fick en bra deal också, den bästa vi fått hittills.

Bra deal hur då?
– Lön och full support liksom.

Kan du spela på heltid?
– Inte exakt, men det närmar sig. Det är en början till att spela på heltid.

”Det är vinna som gäller”

Trots att laget inte existerat länge har matcherna hittills gått hyfsat bra. Men det finns något som behöver övas på: Språket.
– Man trodde ju att norskan skulle vara lättare, men jag tycker det har gått bra. Vi lyckades kvala till Dreamhack London och Stockholm. Men språket, om vi bara spelar lite mer praccar och sånt så kommer det fixa sig. Det är olika positioner som kallas olika sakar, och det blir förvirrande att spela. Ju mer man praccar, vilket vi behöver nu inför London och allt annat, så tror jag det kommer bli bättre. Jag vet att det finns potential.

Vad har du för tankar inför Dreamhack London?
– Det blir som ett test för oss det här. Det är där vårt första test är. Jag kommer alltid förvänta mig att vinna, det är ju därför jag har gått med i det här laget för jag vet att vi har potential att vinna. Det är det vi kommer satsa på också. Det är vinna som gäller.

Och ni kvalade ju till Dreamhack Stockholm, offline-kvalet till nästa major.
– En major plats skulle betyda riktigt mycket och jag tror vi har stor chans att kvala till majorn.

”I LGB hade vi hade riktigt dålig support”

Med spelare som Olof ”Olofmeister ”Kajbjer och Dennis ”dennis” Edman tillhörde Twist och hans före detta lagkamrater i LGB toppen utav CS:GO-scenen. Men efter glansdagarna 2013/2014 splittrades LGB-femman och en era i CS:GO-historian tog slut.

Vad var det som gjorde att LGB inte kunde hålla ihop.
– Oj, det var ju länge sedan. Men som jag kommer ihåg det var det att Dennis fick ett jobb. I LGB hade vi riktigt dålig support med tanke på att vi ändå kom 3-4 i en utav de största turneringarna. Vi hade noll kronor i lön och vi var det enda laget som spelade utan lön. Sedan hade vi något nytt erbjudande också, och där fick vi lite lön, men då valde Dennis att satsa på ett jobb istället, vilket jag förstår. CS var inte ens nära lika stort då som det är nu.

”Jag tror inte det blir så mycket mixstil”

Tiden under den röda LGB-fanan innebar stor exponering för Twist i CS:GO-scenen. Och mycket tack vare sitt vassa AWP-spel är Twist numera något utav en publikfavorit.
– Det känns ju kul alltid, men det blir ju lite hat också. Men det är ju kul att folk vill se en spela på högsta nivå.

Hjälper det motivationen?
– Faktiskt inte. Jag älskar att spela CS, det är min passion. Jag spelar för att jag tycker det är kul och behöver inte vara motiverad. Jag spelar för att jag älskar det och även om jag inte spelar i lag så spelar jag FACEIT och allt det där. Bara spela CS med kompisar för att hålla igång.

Jämfört med LGB eSports tycker Twist att den stora skillnaden i Copenhagen Wolves är det strukturerade lagspelet. In-game ledaren zEVES har hittills levererat bra calls, men det är för tidigt att dra några slutsatser. Laget måste först få spela ihop sig, menar Twist.
– Vi har våra roller, vi gör det vi ska göra. Jag tror inte det blir så mycket mixstil. Det är lite det jag tycker är skillnaden på att bli ett bra lag också, att man har en ledare som kan styra upp när man blir låst. Så man blir ett mer stabilt lag.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport