CS:GO

Schneider på väg bort från 1337: ”Känns otroligt tråkigt”

av Björn Ehrnberg
Andreas ”Schneider” Lindberg.
Andreas ”Schneider” Lindberg.

Uppdaterad 15.49: Aftonbladet Esport kunde tidigare berätta att 1337 kvalificerat sig till ESL:s offline-kval och att de väl där skulle tvingas lämna en av sina tre största stjärnor hemma.
Av tidiga rapporter framgick det att trion Andreas ”schneider” Lindberg, Jonatan ”Devilwalk” Lundberg och Mathias ”pauf” Köhler fått lämna laget. Nu tyder information på att det enbart handlar om att schneider fått sparken.
Jag gjorde allt för det där laget, åker sen bort två veckor och missar viktigaste kvalet. Kommer sedan hem och ser att man är kickad, säger schneider till Aftonbladet Esport.

Under måndagsmorgonen skickade tidigare Team Property-spelaren och nuvarande 1337-stjärnan Andreas ”schneider” Lindberg ut en tweet som gick att tolkas som att schneider, Jonatan ”Devilwalk” Lundberg och Mathias ”pauf” Köhler fått lämna 1337 till följd av att trion missat viktiga matcher.
”Jag är uppenbart bortplockad tillsammans med pauf och Devilwalk. Den enkla anledningen är att de vill spela med dem spelarna som tog dem till kvalet,” skriver schneider på Twitter.

Schneider förklarade situationen djupare för Aftonbladet Esport kort efter att nyheten gått ut.
– Känns otroligt tråkigt, sade han och fortsatte:
– Jag gjorde allt för det där laget, åker sen bort två veckor och missar viktigaste kvalet. Kommer sedan hem och ser att man är kickad.

Devilwalk och pauf har sedan inledande publicering tagit till Twitter samt Facebook för att förklara att de båda kommer bli kvar i laget. Däremot kommer de som tog 1337 in till ESL:s stora offline-kval att vara de som spelar matcherna på plats.

Miran ”Dumas” Matković, Gustav ”KAB0M” Runemalm och Benjamin ”BENDJI” Söderna var ersättarna till stjärntrion som tidigare sköt 1337 till kvalet som kan ta laget till ESL One i Köln. Enligt schneiders tweet talar mycket för att det också blir dem spelarna som gör Erik ”Zende” Sundeqvist och Simon ”Twist” Eliasson sällskap till Tyskland.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport